Cultuur snuiven rondom Weespersluis

Cultuur snuiven rondom Weespersluis

De herfst is overduidelijk begonnen als je naar buiten kijkt. De perfecte periode om je vrije tijd te vullen met culturele activiteiten. Deze maand vinden er inspirerende activiteiten plaats in de omgeving van Weespersluis waarmee het cultuur snuiven kan gaan beginnen!  

Kunststad Muiden in Muiden- zondag 5 november 

Op zondag 5 november openen ateliers, galeries en musea in Muiden hun deuren tijdens Kunststad Muiden van 11.00 tot 17.00 uur. Iedere maand zijn er naast vaste kunstenaars ook diverse gastkunstenaars aanwezig. Zij presenteren je graag hun aanbod aan schilderijen, objecten, beelden en sieraden. Loop op je gemak rond en laat je inspireren door de kunstenaars van Muiden. Op www.kunststadmuiden.nl kun je alvast met een paar van hun werken kennismaken. Daar vind je ook een handige plattegrond met alle ateliers en galeries in de Vesting Muiden.

Kleuren en smaken onthuld in het Rijksmuseum Muiderslot – tot en met 12 november

Het Rijksmuseum Muiderslot staat tot en met 12 november in het teken van eten, recepten en fotografie. Yessica Duque, foodfotograaf, foodstylist én kok is dan te gast in het kasteel met de tentoonstelling Kleuren en smaken onthuld. Haar werk kan je zien als een mooie hedendaagse tegenhanger van de stillevens uit de zeventiende eeuw van het Muiderslot. In de historische kasteelruimtes en met de foto’s van Duque komt de culinaire geschiedenis tot leven. Kijk voor meer informatie over deze tentoonstelling en het kopen van kaarten op de website

Club Piratesse in City of Wesopa – vrijdag 17 november

City of Wesopa presenteert Club Piratesse op vrijdag 17 november om 20.30 uur. Een avond in de denkbeeldige nachtclub van live-band LaPiratesse is een kleurrijke, audiovisuele totaalbeleving. LaPiratesse is een live band die haar nummers brengt als een audiovisuele trip; door spoken word, extravagante kostuums, dans en visuals word je meegezogen in de werelden van frontmens Inez. Inez neemt je mee langs haar gedachten, vragen en dromen over ons mens-zijn en onze toekomst. Ze doet dit op een persoonlijke manier, die tegelijkertijd universele thema’s weet te raken. Een filosofische revue of een theatraal concert? Kom het zelf ontdekken in Club Piratesse, en vertoef een avond in hun denkbeeldige nachtclub vol verrassende verschijningen en meeslepende muziek. Kijk voor meer informatie over het theaterconcert en het kopen van kaarten op de website.

Op de hoogte blijven van activiteiten in en rondom Weespersluis?

Meld je aan voor de nieuwsbrief daarin brengen we je iedere maand op de hoogte van de geplande activiteiten in en rondom Weespersluis.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen