De Kleine Grote Mensen podcast van twee Weespersluis bewoners

De Kleine Grote Mensen podcast van twee Weespersluis bewoners

Opvoeden en ouderschap zijn trending topics, zo ook voor Sophia en Rik die met hun jonge gezin in Weespersluis wonen. Dat het ouderschap komt met uitdagingen weten zij maar al te goed. Een beetje hulp kan dan geen kwaad. Dat is dan ook precies wat Sophia, ervaren opvoedcoach, en Rik, communicatie-expert, voor ogen hebben met de Kleine Grote Mensen podcast waarin ze openhartig praten over ouderschap en opvoeden.

De perfecte match

Sophia verdiepte zich in bewuster ouderschap toen ze zelf op zoek was naar opvoedtips die bij haar pasten. De afgelopen jaren heeft ze zich ontwikkeld tot kinder- en opvoedcoach. Zo kwam ze op het idee om een podcast over ouderschap en opvoeden te beginnen, maar ze wilde dit niet alleen doen. Sophia vertelt: “Rik is coach van het hockeyteam van onze zoontjes en stond altijd met een grote glimlach langs de lijn. Met een flinke dosis humor kreeg hij keer op keer iedereen mee in dat teamspirit gevoel. Toen dacht ik: laten we dit samen gaan doen. Waar ik veel weet over de ontwikkeling van kinderen, legt Rik moeiteloos verbinding met ouders.” Het bleek inderdaad dé perfecte combinatie voor een succesvolle podcast.

Je eigen koers varen

Bijna vier jaar geleden streek Sophia met haar gezin neer in Weespersluis. Ze ziet de buurt als een belangrijke bouwsteen voor de podcast: “In Weespersluis wonen veel gezinnen. Ouder zijn in deze nieuwe wijk betekent dan ook in verbinding staan met andere ouders. Hier kun je het ouderschap delen. Het contact met andere ouders vormt de basis van onze inspiratie voor de podcast.” Juist dit gemeenschapsgevoel legt goed bloot waarom een podcast over ouderschap zo relevant is. “Een community is geweldig. Daarbinnen is het behoud van je eigen individualiteit en authenticiteit in het ouderschap belangrijk. Het warme buurtgevoel in Weespersluis brengt met zich mee dat je je als ouder voortdurend aan elkaar spiegelt. Het is essentieel om als ouder je eigen koers te varen en trouw te blijven aan jezelf en je kind. Wat voor jouw buurman werkt, past wellicht niet voor jouw gezin,” aldus Sophia.

Persoonlijke ervaringen en uitdagingen

Van speelafspraken, grenzen stellen tot onrust op het schoolplein, Rik en Sophia passeren in de podcast allerlei grote en kleine zaken die voor veel ouders heel herkenbaar zijn. Voor het volgende seizoen hebben Sophia en Rik plannen om experts uit te nodigen om diepgaandere thema’s, zoals relaties en gelijkwaardig ouderschap te bespreken. Ze benaderen hun onderwerpen op een luchtige en informatieve manier. De boodschap die Sophia en Rik willen meegeven aan andere ouders is: “Vertrouw op jezelf en wees eerlijk, ook al zie je om je heen een sterke en heersende vorm van ouderschap. Misschien heeft jouw kind niet dezelfde sport-voorkeur als zijn vriendjes. Of heb jij andere ideeën over het besteden van vrije tijd. Hoe dichter je bij jezelf blijft, des te authentieker je bent als ouder.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de podcast? Luister de Kleine Grote Mensen podcast op Spotify.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen