Authentiek leven
Authentiek leven
Authentiek leven

Weesp is een oud vestingstadje met een eigen karakter. Onderdeel van de Hollandse waterlinie met forten en vestingwallen en gelegen aan de oude handelsroute de Vecht, is Weesp een stad met een rijke historie. Groot geworden door ondernemers in genotmiddelen, zoals bier, zeep, brandewijn en Van Houten chocolade. Gemeten naar het aantal inwoners heeft Weesp meer cafés dan Amsterdam, ook daardoor al eeuwenlang een plek van het goede leven.

Voor levensgenieters

Weesp heeft alles wat een grote stad te bieden heeft, maar dan in het klein. In de oude binnenstad van Weesp vind je veel gezellige cafés, restaurants en terrasjes. Ook vind je er veel leuke speciaalzaakjes, een intiem (film)theater, een stadsmuseum en op dinsdag de biologische markt. Je kunt hier ouderwets genieten!

Producten van het goede leven

Weesp heeft zijn eigen lokale duurzame producten, zoals groente, fruit, meel en zijn eigen bierbrouwer, Wispe Brouwerij. Dankzij het schone water uit de Vecht is Weesp sinds de Gouden Eeuw altijd één van dé belangrijkste bierbrouwerssteden van Nederland geweest. Hierdoor wordt het gevoel van het goede leven extra benadrukt. Wetende dat jouw dagelijkse producten praktisch in jouw achtertuin verbouwd en gemaakt worden. Dat geeft een goed gevoel!