Ruimte om te leven
Ruimte om te leven
Ruimte om te leven

Natuur en water maken Weespersluis een heerlijke plek om te wonen en te recreëren. Het wordt een echt recreatiegebied voor bewoners van Weesp en Muiden. Twee derde deel van Weespersluis blijft onbebouwd voor parken, dijken, struinpaden én water. Langs het nieuwe water kun je straks een rondje joggen van 6,5 km! Het nieuwe water biedt volop ruimte aan sloepen, kano’s, zeilen en andere watersport en recreatie. Kinderen hebben de ruimte om buiten te spelen, terwijl hun ouders heerlijk genieten van de natuurrijke omgeving aan de Vecht.

Zo het water op en de natuur in!

Het nieuwe water ligt straks centraal in Weespersluis, en staat in verbinding met de Vecht. Met een sloep aan de steiger in je achtertuin vaar je straks zo de prachtige omgeving van Weesp in. Via de Vecht vaar je langs mooie dorpen en stadjes als Nigtevecht, Loenen, Vreeland en Breukelen. Vanuit Weesp ben je zó via de vele fietspaden met de fiets in de natuur. In deze omgeving vind je ook veel geliefde routes voor wielrenners!

In Weespersluis ervaar je niet alleen ruimte doordat bij de ontwikkeling van de wijk veel aandacht is besteed aan water en natuur, maar ook doordat je hier heerlijk kunt genieten van je eigen tuin, een ruime woning en je zo letterlijk kunt relaxen en onthaasten. Middenin de randstad ervaar je rust en ruimte!

Lekker ravotten

Op 10 minuten fietsen is het Speelbos Banjerbossie, een mooi bos van Staatsbosbeheer in Diemen. Hier kun je lekker ravotten. Met een pontje over het water, hutten bouwen, met water kliederen of gewoon gezellig luieren. Ga je de andere kant op richting ’s Graveland, dan kom je bij het prachtige bos van Natuurmonumenten. Hier kun je heerlijk wandelen en met de kids naar OERRRR, een groot speelbos met houten klim- en klautertoestellen, boomhutten en waterspeelplekken.