Nieuws
Nieuws
Nieuws

Al het laatste nieuws van Weespersluis!

Eerste 68 appartementen Weespersluis in september in verkoop

Lees meer over het nieuwe aanbod dat in september in verkoop gaat.

Herontdekking van vroegere kwaliteiten

Architect Kok Mulleners richtte bijna 30 jaar geleden, in 1990, samen met zijn broer Ton het architectenbureau Mulleners + Mulleners op. Vanaf het begin is hij betrokken bij Weespersluis. Samen met Heren 5 Architecten is hij verantwoordelijk voor de rijke uitstraling van dit nieuwe woonlandschap in Weesp. De eerste woningen zijn opgeleverd en de eerste bewoners wonen er alweer even.

Het WeesperNieuws is hét dorpsplein van Weesp

André Verheul (50 jaar) is sinds 2004 hoofdredacteur van het WeesperNieuws én 7 andere huis-aan-huiskranten in de regio. Van Hilversum en Laren tot Muiden en Diemen. Als 17-jarige middelbare scholier begon hij in 1985 bij Radio Weesp. De radiozender werd uitgebreid met een kabelkrant, die doorgroeide naar een maandelijks en uiteindelijk wekelijks nieuwsblad. 

Foto's Lanenrijk fase 1

De eerste woningen zijn opgeleverd en de eerste bewoners wonen er al weer even. Hoog tijd om eens te kijken hoe deze prachtige woningen erbij staan.

Nieuw aanbod Lanenrijk in verkoop vanaf 18 juli

Op donderdag 18 juli a.s. start de gefaseerde verkoop van Lanenrijk fase 1B2. Als eerste gaan 52 herenhuizen van ontwikkelaar BPD/Adriaan van Erk in verkoop. De verkoop van Lanenrijk fase 1B2 wordt later deze zomer gevolgd door het aanbod van Blauwhoed/Van Wijnen. Na de zomer gaan de woningen van ontwikkelaar AM in verkoop. Het totale aanbod bestaat uit een groot aantal appartementen en herenhuizen, ontworpen in de voor Weespersluis kenmerkende fin de siècle architectuurstijl.

Happy people - de eerste bewoners van Weespersluis

Een ongerepte polder bij Weesp maakt plaats voor 100 hectare nieuwbouw en twee keer zoveel natuur en water. Over hoe dat eruit zal gaan zien, hoeven we niet meer in het duister te tasten. Nieuwe huizen zijn verrezen, wegen aangelegd. Deze enthousiaste gezinnen waagden de sprong; ze kochten een woning in Weespersluis. Lianka, Martijn, Floor en Willem doen verslag van het grote avontuur dat ze zijn aangegaan.

Nieuw aanbod Lanenrijk: appartementen en herenhuizen

Juni 2019 start de gefaseerde verkoop van de woningen in deelplan Lanenrijk 1B2. Het aanbod bestaat uit een groot aantal appartementen en herenhuizen, ontworpen in de voor Weespersluis kenmerkende fin de siècle architectuurstijl. Alle woningen zijn gasloos en op de toekomst voorbereid en bevinden zich rijkelijk in het groen of bij het water.

Eerste bewoners van Weespersluis ontvangen sleutel

Op vrijdag 16 november ontvingen Martijn en Lianka en Floor de sleutel van hun nieuwe woning in Weespersluis uit handen van wethouder John Vos van de gemeente Weesp en de directeuren Eltjo Bouwman (Blauwhoed) en Frank Klomp (Van Wijnen), namens de ontwikkelcombinatie GEM Bloemendalerpolder. 

Lanenrijk fase 1A: eerste woningen uit de steigers

De eerste woningen van Lanenrijk fase 1A zijn uit de steigers. De grote variatie aan woningen en de rijke details van de voor Weespersluis kenmerkende Fin de siècle-architectuurstijl worden nu goed zichtbaar.

Brede School en kinderopvang in Weespersluis

Donderdag 13 september jl. is het definitief ontwerp voor de Brede School Weespersluis aan omwonenden gepresenteerd. Op de druk bezochte informatieavond in het historische stadhuis van Weesp werd een toelichting gegeven op het ontwerp, de mogelijkheden en de planning.

De brede school in Weespersluis

Zo gaat de Brede School in Weespersluis er straks uit zien. KOW Architecten maakte het ontwerp volgens dezelfde stijl (Fin de siecle) als de woningen in Weespersluis.

Wie helpt mee Weespersluis-kikkers vangen?

In én rondom het nieuwe woonlandschap Weespersluis is veel ruimte voor water, groen en natuur. In het natuurgebied komen beschermde diersoorten voor, zoals heikikkers en rugstreeppadden. Tijdens de bouwwerkzaamheden zorgt een team van ecologen ervoor dat deze dieren beschermd worden.

'Ik ben echt een promotor van Weesp'

Ze zijn er niet geboren en getogen maar als ambassadeurs van Weesp kunnen ze perfect worden ingezet! Yvi en Anthony Parker met hun drie kinderen: Abel (7), Amelie (6) en Phillip (2,5) op hun woonark in het Aquamarin. Ieder restaurant is door hen uitgeprobeerd, elk winkeltje bezocht, scholen en crèches goedgekeurd. Dit zijn Weespers in hart en nieren.

‘Groen en natuur vinden we belangrijk’

Bijna tien jaar wonen Simone van der Linden (32) en haar vriend Robert-Jan (36) in Amsterdam. Hoewel ze hier ‘heerlijk’ wonen, missen ze de buitenruimte. Dit jaar verhuizen ze met dochter Evie (2,5) en zoon Julian (4 maanden) naar Weespersluis.

Feestelijke start bouw met toekomstige bewoners Weespersluis

Zon, zand, muziek en een fijne sfeer! Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners van de eerste fase van Weespersluis (Lanenrijk 1A) is op vrijdag 6 april de bouw gestart.

Start bouwwerkzaamheden woningen in Weespersluis

Deze week, de 4e week van januari 2018, starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de eerste woningen van Blauwhoed/ Van Wijnen in Weespersluis.

Zo ziet het ontwerp voor de Brede School in Weespersluis er uit

In de eerste fase van Lanenrijk komt een brede school voor zo'n 1.000 leerlingen. Ook komt er een sporthal. De winnende ontwerpvisie voor de school is van de hand van KOW archicten uit Amsterdam. 

Verkoop Weespersluis 1 juli 2017 van start

Zaterdag 1 juli a.s. start de online verkoop van de eerste fase van de nieuwe wijk Weespersluis in Weesp. De 178 woningen die deze zomer in verkoop gaan staan in Lanenrijk.

Eerste voorlopige ontwerpen Lanenrijk

De architectenbureaus Mulleners + Mulleners en Heren 5 uit Amsterdam werken op dit moment aan de definitieve ontwerpen voor de woningen in Lanenrijk. Bekijk hier de voorlopige ontwerpen.

Planning verkoop woningen Lanenrijk

Zoals het er nu naar uitziet start de verkoop van de woningen in Lanenrijk in de zomer van 2017. Het woningaanbod in dit deelplan bestaat uit eengezinswoningen, twee-onder-één kapwoningen en enkele vrije kavels.

Vechtstede College op bezoek bij Weespersluis

90 Leerlingen uit 3 HAVO bezochten Weespersluis en gaan een ontwerp maken voor het centrumgebied van de wijk. 

‘Een woning aan het water graag!’

Ruim 40% van de belangstellenden heeft enige tijd geleden via een enquête laten weten hoe ze in Weespersluis zou willen wonen. We delen graag met jullie de uitkomst.

Dit vinden Weespers!

Tijdens de biologische markt op dinsdagochtend in Weesp vroegen we inwoners en ondernemers wat zij zo leuk vinden aan Weesp. Ook benieuwd naar wat ze zeiden?

De rijkgedecoreerde stijl van Weespersluis

In Weespersluis speelt de natuur een belangrijke rol. Daar sluit de architectuur en het gevoel van het ‘fin de siècle’ van het einde van de 19e eeuw goed op aan.

Planning

We zijn begin juni gestart met zand rijden, als deze klus achter de rug is kunnen we gaan starten met het bouwrijp maken. Daarmee komt ook de start van de verkoop inzicht.

Bedenk jij die leuke naam voor de Gebiedscoöperatie Weespersluis?

Voor de Gebiedscoöperatie Weespersluis zijn we op zoek naar een aansprekende naam. Doe mee aan de prijsvraag!

Plek van het goede leven wordt Weespersluis!

De Plek van het goede leven hoort sinds 1 januari bij Weesp. De nieuwe naam wordt Weespersluis.

Wat gaat er komen in Weespersluis?

Weespersluis wordt gebouwd in de 'Fin de siècle' architectuur, een rijk gedecoreerde stijl met binnen-buitenruimtes en gevels met een verticaal karakter. 

Gebiedscoöperatie Weespersluis als eerste aan de slag

Deze community van lokale boeren, ondernemers en bewoners gaat als eerst aan de slag in Weespersluis.