De bijzondere bruggen van Weespersluis

De bijzondere bruggen van Weespersluis

Weespersluis bestaat voor een groot gedeelte uit water. Vanzelfsprekend komen er dus ook veel bruggen. Aan de vormgeving van de bruggen heeft de landschapsarchitect bijzondere aandacht besteed. Elk deelgebied in Weespersluis krijgt namelijk een eigen verbijzondering in het hart van de brugleuning. Zo weet je altijd of je in Lanenrijk, Vechtrijk of Waterrijk bent. In deze blog vertellen we meer over het ontwerp van de bruggen in Weespersluis.

Altijd herkenbaar 

In Weespersluis komen vijf soorten bruggen. De reguliere voet-, auto- en fietsbruggen, bruggen die het Rondje Gouw aangeven én een drietal extra speciale bruggen over de Gouw. De bruggen hebben verschillende functies, maar er is bewust gekozen om ze als één ‘familie’ neer te zetten. De basis is bijna overal hetzelfde: prachtige witstalen bruggen. Elk met een eigen twist.

Brug 2

Fietsbrug in Lanenrijk

De auto- en fietsbruggen in Lanenrijk, Waterrijk en Vechtrijk krijgen een eigen verbijzondering in het hart van de brug. In Lanenrijk een patroon van bijzondere bloemen, in Vechtrijk een patroon van waterlelies en in het hart van de bruggen in Waterrijk sieren rietstengels. Zo weet je altijd in welk deelgebied je bent. Hieronder vind je een schets van de verschillende ontwerpen. 

Ontwerpen bruggen 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen