Restaurant Harmsen

Vaste klanten uit Amsterdam verhuizen gewoon mee naar Weesp

Zijn vaste klanten uit de Utrechtsestraat verhuisden gewoon met hem mee. Als chefkok/patron Olaf Harmsen eenmaal begint te praten over de passie voor zijn vak, snap je waarom. ‘We maken hier echt alles zelf van de mayonaise tot aan de ragoutvulling van onze beroemde kipkroketjes, die proef ik wel tien keer voordat ie goed genoeg is,’ start Olaf zijn verhaal. ‘Dat is ook onze kracht en die blijft niet onopgemerkt want vanaf de opening was het hier gelijk volle bak.’

Voor elk gerecht een eigen adresje

Ook het terras middenin de Slijkstraat was gelijk een succes. Hier kunnen gasten blij verrast genieten van de mooiste gerechten. Voor elk gerecht heeft Olaf zo zijn adresje. Zo belt hij iedere ochtend met zijn visboer over ‘the catch of the day’. In de oven liggen vandaag gemarineerde short runder spareribs al drie uur te pruttelen om straks te proeven. Wie weet krijgen ze een plekje op de wisselende menukaart van Harmsen. Ook de lunchkaart ziet er trouwens zeer aantrekkelijk uit.

Lokale samenwerking

Net als in Amsterdam heeft Harmsen ook in Weesp een theatermenu en kun je hier, voorafgaand aan je City of Wesopa-bezoek, heerlijk dineren. Olaf raapt de eieren voor zijn Eggs Benedict met gerookte zalm het liefst zelf bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Dat is nou echt passie voor je vak hebben.

Wat brengt de kerst?

Dat blijft natuurlijk spannend. Maar de voorbesprekingen over het kerstmenu zijn wel in volle gang. ‘Door de Brexit is fazant uit Engeland momenteel moeilijk verkrijgbaar. Het visvoorgerecht is wel al bekend maar verklappen we nog niet,’ lacht Olaf. ’De prijs/kwaliteit verhouding moet gewoon goed zijn, net als bij onze wijnen waar we samen met een vaste wijnhandel en bevriende vinoloog een mooie, evenwichtige wijnkaart mee samenstellen.’

Tot slot spreken we af dat zijn gerecht ‘linguine met vongole’ echt nooit van de kaart mag. ‘Die blijft hoor, net als onze oesters uit Ile de Ré,’ laat Olaf trots weten. De short runder spareribs komen zo uit de oven om geproefd te worden maar helaas moeten wij weer door. Maar niet voordat we een tafel hebben gereserveerd… tot Harmsen! 
www.restaurantharmsen.nl

City of Wesopa

Nadat je genoten hebt van het theatermenu bij Harmsen loop je in een paar minuten naar City of Wesopa dat al ruim 25 jaar veel meer is dan alleen theater. Zo kun je hier elke donderdagavond genieten van een gevarieerd filmaanbod, worden er onder de naam ‘De City Speelt’ theaterworkshops aangeboden en repeteren ‘The City Singers’ hier wekelijks voor hun kooroptredens.

Karin Wesselman Mode 

Waar Olaf Harmsen voor zijn limoentaartjes graag samenwerkt met banketbakker Jacob Wesselman is zus Karin al meer dan 32 jaar het gezicht van Karin Wesselman Mode aan de Nieuwstad. Met een mooie mix aan nationale en internationale merken is dit voor iedere Weesper een vertrouwd modeadres.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen