Water in Weespersluis

Actueel aanbod

Benieuwd naar wat er op dit moment in verkoop is? Klik hier!

Water in Weespersluis

Weespersluis bestaat voor een groot deel uit water; singels, grachtjes, brede watergangen, de doorgang naar de Vecht én een grote waterplas míddenin Weespersluis, De Gouw. Alle bewoners wonen aan het water of dichtbij het water. Langs de zuidkant van De Gouw zijn openbare oevers waar het heerlijk toeven is aan het water. Aan de noordkant, in Waterrijk, komen woningen met de tuin aan het water. Met steigers is er de mogelijkheid om een bootje aan je eigen tuin aan te leggen. 

De Gouw

De Gouw ligt middenin Weespersluis en loopt van het Amsterdam-Rijnkanaal helemaal naar de Korte Muiderweg. Aan De Gouw komt een strandje met een strandpaviljoen. Hier zit je straks heerlijk op het terras met je voeten in het zand. Langs het strandje loopt het water door naar de Vecht, een gezelligheid van sloepen en kano’s. Op De Gouw kunnen kinderen lekker watersporten; kanoën en met een zeilbootje of een klein bootje de plas over.

beeld 00

Zó in Muiden en in Amsterdam

De sluis komt op de locatie waar nu nog een oud gemaal staat en krijgt een afmeting van ca. 6 bij 24 meter. Hierdoor is de sluis geschikt om (gemiddeld) 6 sloepen in één keer te schutten. Zo overbruggen de bootjes een niveauverschil van ca. 1,5 meter. Vanaf het centrum van Weespersluis ben je dus zo op de Vecht! Van hieruit vaar je in 10 minuten naar Muiden en via de zeesluis het IJmeer én ben je als de sluizen een beetje meezitten in 1,5 uur op het IJ in Amsterdam. Ga je de andere kant op, richting Nigtevecht en Loenen aan de Vecht, dan vaar je een prachtige slingerende route langs de buitenplaatsen van weleer met fraai aangelegde tuinen, oude molens en goede restaurants met heerlijke terrassen aan de Vecht, waar je aanlegt voor de lunch.

19877 Stek Weespersluis overall beeld Sluis 72dpi

Doorvaarthoogtes en diepte van het water

De Gouw geeft via twee bruggen en een sluis toegang tot de Vecht. De doorvaarthoogte van deze bruggen is 1,65 meter. Van de andere bruggen in Weespersluis is dit 1,50 meter (het waterpeil in Weespersluis varieert ongeveer 15 cm, waardoor ook de doorvaarthoogte varieert).

De singels en grachtjes in Weespersluis hebben in het midden een diepte van ca. 1,3 meter. In het noorden en westen van Weespersluis komt vooral natuurgebied. Daar zijn de slootjes dan ook alleen toegankelijk voor kano’s en kleine roeiboten. De diepte is daar ca. 1 meter en de doorvaarthoogte van de bruggen is ca 1,25 meter.

Aanleggen van boten

Overal aan openbare oevers en privé-oevers mogen boten aangelegd worden zolang de doorvaart niet belemmerd wordt. Meer informatie over het aanleggen van boten in Weespersluis vind je op de website van de gemeente Amsterdam.

Rondje Gouw

Niet alleen op het water, maar ook langs het water is het goed toeven. Een rondje Gouw is ca. 6 km. Hier maak je een heerlijke wandeling, loop je een rondje hard of kijk je uit over het water op een van de bankjes of het strandje bij het Gouwpark. Een kikker markeert het rondje Gouw in beide richtingen; om de 500 meter zodat je weet waar je bent op de route.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis en de start verkoop data van de verschillende deelgebieden? Meld je dan hieronder aan voor deze nieuwbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen