Weespersluis
Weespersluis
Weespersluis

Weespersluis wordt een ruim woonlandschap met ca. 2.750 woningen. De nieuwe wijk ligt zeer centraal: op 10 treinminuten van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi én bij de Vecht. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. In Weespersluis komt nieuw water dat in verbinding staat met de Vecht. Vanuit Weespersluis vaar je straks zo met je sloep de prachtige omgeving in!

Lanenrijk 1b2 binnenkort nieuw aanbod

Begin 2020 gaan de laatste 48 huizen in Lanenrijk 1b2 in verkoop. Dit zijn herenhuizen, appartementen en boven- benedenwoningen  van ontwikkelaar AM Op de aanbodpagina op deze website vind je steeds het actuele aanbod. 

Lanenrijk, een van de drie deelgebieden van Weespersluis, heeft een tuinstad karakter, met woningen aan een laan of in een hof, in een parkachtige omgeving. Het merendeel van de woningen heeft een groene overgangszone tussen huis en straat, bijvoorbeeld door een veranda of een diepe voortuin. De woonoppervlaktes van de woningen variëren van circa 90 m² tot en met circa 200 m².

Architectuur

Weespersluis wordt gebouwd in de ‘Fin de siècle’ architectuur, een rijk gedecoreerde stijl met binnen-buitenruimtes zoals erkers, serres, veranda’s en loggia’s en gevels met een verticaal karakter. De woningen passen qua architectuur voor het overgrote deel helemaal in de woonsfeer die je bij de historische buitenplaatsen langs de Vecht vindt. Natuurlijk gaan niet alle woningen er hetzelfde uitzien. De stijl wordt afgewisseld met klassieke én moderne architectuur. Er komen verschillende woningtypen rond hofjes, parkstraatjes en singels. Elke buurt krijgt zijn een eigen karakter. 

Waterrijk, Vechtrijk en Lanenrijk

De nieuwe wijk bestaat uit drie deelgebieden; Vechtrijk, Lanenrijk en Waterrijk. Zo is Vechtrijk georiënteerd op de Vecht, met woningen in parkstraatjes met gesloten hoeken. Lanenrijk is meer een buurt met singels, lanen en hofjes. Waterrijk ligt langs een groene parkachtige boulevard. Hier komen onder andere villa´s midden in het landschap en kavels aan het water met eigen aanlegsteiger.

Woningtypes

In de deelgebieden komen verschillende woningtypen, zoals herenhuizen, tweekappers en vrijstaande villa’s. Ook zijn er vrije kavels voor zelfbouw. Een aantal woningen staat straks aan het water, met een eigen steiger. Vanuit je achtertuin zo de Vecht op!

Speelgelegenheid

In de nieuwe wijk komen veel speelgelegenheden voor kinderen. In de verschillende woonbuurten komen speelplekken voor de allerkleinsten. De oudere kids kunnen watersporten, zoals zeilen en kanoën. Ook komen er strandjes, een speelbos en een avonturenveld.

Ondernemen en voorzieningen

Ook is er in Weespersluis plaats voor ondernemers. Zo komen er winkels en horeca. Voorzieningen als een basisschool en een sporthal worden ook in de wijk gebouwd. Maar de plannen zijn nog flexibel! Zo kunnen we optimaal inspelen op de wensen van de toekomstige bewoners en ondernemers.

Toekomstige bewoners

Ontmoet hier alvast je nieuwe buren! Ze vertellen je waarom ze voor Weespersluis hebben gekozen.

 • Andrew

  Hét grote voordeel voor Andrew is dat Weesp op fietsafstand van Amsterdam ligt.

 • Isaac en Joriene

  Isaac en Joriene vielen als een blok voor de architectuurstijl van Weespersluis.

 • Jelte, Sanne en kids

  Het eerste gezamenlijke huis voor het samengestelde gezin van Jelte en Sanne.

 • Kevin en Mirjam

  Kevin en Mirjam zijn op zoek naar ruimte voor hun gezin.

 • Angelique en Martijn

  Martijn en Angelique hebben zin om te verhuizen en in leuke nieuwe buren.

 • Martijn, Lianka en kids

  Een boot voor de deur: dat is de droom van Martijn, Lianka en hun kids.

 • Niquee en Sander

  Niquee en Sander komen uit Weesp en willen samen oud worden in Weespersluis.

 • Remko en Wieke

  Remko en Wieke kijken uit naar wonen in Weespersluis én het nieuwe brouwerijcafé in de Laurentiuskerk.

 • Rogier en Welmoet

  Welmoet en Rogier verwachten in Weespersluis supergelukkig te worden.

 • Stephan en Beatrice

  Een tuin, twee badkamers en een inloopkast: dat realiseren Stephan en Beatrice in hun nieuwe huis in Weespersluis.

 • Volkert

  Volkert kijkt uit naar de gezelligheid van het kleine knusse centrum van Weesp.

Plek van Het Goede Leven
Plek van Het Goede Leven