Weespersluis

Actueel aanbod

Benieuwd naar wat er op dit moment in verkoop is? Klik hier

Weespersluis

Weespersluis wordt een ruim en groen woonlandschap. Zeer centraal gelegen, op 10 treinminuten van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi én bij de Vecht. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. In Weespersluis komt nieuw water dat in verbinding staat met de Vecht en drie parken die veel ruimte geven om veilig te spelen, sporten, wandelen en fietsen. Het historische centrum van Weesp is op steenworp afstand. Hier wil je wonen!

Aanmelden voor nieuwsbrief Faseringskaart 

 

Waterrijk, Vechtrijk en Lanenrijk

De nieuwe wijk bestaat uit drie deelgebieden; Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Lanenrijk is een buurt met singels, lanen en hofjes in het groen. Vechtrijk is georiënteerd op de Vecht en heeft de uitstraling van een vestingstadje. En in Waterrijk liggen de woningen ruim in het groen of aan het water. In Weespersluis komt een verscheidenheid aan woningtypes. Een aantal woningen staat straks aan het water met een eigen steiger. Daarnaast komen er diverse openbare aanlegplaatsen. In totaal worden gefaseerd ca. 3.500 woningen in Weespersluis gebouwd.

Water

Eén van de mooiste eigenschappen van Weespersluis is dat er zo veel ruimte is voor water. Een groot aantal woningen staat direct aan één van de vele singels, grachtjes of zelfs aan de waterplas middenin Weespersluis; De Gouw. Van hieruit steek je met je kano of roeibootje De Gouw over en vaar je een rondje door Weespersluis. Of met je sloep via de sluis naar de Vecht richting 't Gooi, Muiden en Amsterdam. Een heerlijk vrij gevoel. Lees meer over het water in Weespersluis >>

Weespersluis Brug

Ligplaatsen

In Weesp (en dus ook in Weespersluis) mag je als bewoner bootjes en sloepen langs openbare oevers aanleggen zolang dit de doorvaart niet belemmert. Ook mag je als bewoner boten aan je privé oever aanleggen. Wanneer hier riet groeit, mag je alleen een eenvoudige aanlegsteiger realiseren. Hieraan verbindt de gemeente wel bepaalde eisen. 

Vanaf 2022 valt Weesp onder het beleid van Amsterdam, dan zou een en ander kunnen veranderen.

Parken

Weespersluis krijgt, naast veel groen verspreid door Weespersluis, een landschapspark en drie stadsparken: een park aan de Muiderslotlaan en het Weespersluispark in Lanenrijk en het Gouwpark in Vechtrijk. Ten noorden en aan de westkant van Waterrijk komt natuur- en recreatiegebied ’t Breedland, een natuurlijk landschap met ruigtes. Lees meer over de parken in Weespersluis >>

 

Af- en oprit A1

Aan de noordzijde van Weespersluis komt een nieuwe op- en afrit naar en van de A1. De nieuwe ontsluitingsweg, ligt straks aan de westzijde (bij het Amsterdam Rijnkanaal) en sluit nabij het spoor aan op de verlenging van de Leeuwenveldseweg. Deze nieuwe weg is naar verwachting in 2023 gereed, maar is de eerste jaren enkel bruikbaar voor bouwverkeer. Door de aanleg van deze weg worden de Korte Muiderweg en de Weesperweg ontlast.

Speelgelegenheid

In de nieuwe wijk komen veel speelgelegenheden voor kinderen. In de verschillende woonbuurten komen speelplekken voor de allerkleinsten. De oudere kinderen kunnen watersporten op De Gouw, zoals bootje varen en kanoën. Ook komt er een strandje, een speelbos en een avonturenveld.

Voorzieningen

In Weespersluis komen kleinschalige winkels, een supermarkt, een gezondheidscentrum, een haventje en diverse horecavoorzieningen.

22520 De Firma Stek Weespersluis Vechtrijk Centrum Plein 72dpi

 

Brede School

In Lanenrijk bevindt zich een Brede School, een kinderdagverblijf, BSO en een sporthal. Ook een buurtkamer voor de bewoners van Weespersluis en een door de gemeente te verhuren vergaderruimte. Buiten schooltijden is het schoolplein toegankelijk voor iedereen. 

Op maandag 8 maart 2021 is de Brede School Weespersluis geopend. Hierin zijn twee basisscholen gehuisvest, namelijk de Brede School Weesperrijk en De Nieuwe Jozef. De Brede School Weesperrijk is één van de eerste energieneutrale scholen in het land. Het motto van deze school is "Leren voor het leven". Kinderen werken aan hun eigen doelen op het gebied van "leren leren", sociaal-emotionele ontwikkeling en de leerstof. Het groene imago hebben zij ook binnen doorgevoerd, want het hele schoolgebouw heeft groene muren. Op De Nieuwe Jozef wordt veel aandacht besteed aan cultuur, kennisconstructie, ICT vaardigheden, probleem oplossend denken, creativiteit en planmatig werken binnen leerpleinen volgens de eigen HVO methode (Hart van onderwijs).

Brede School Weespersluis

 

Parken en Sluis

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis en de start verkoop data van de verschillende deelgebieden? Meld je dan hieronder aan voor deze nieuwbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen