Actueel aanbod
Benieuwd naar wat er op dit moment in verkoop is? Klik hier!
Weespersluis
Weespersluis wordt een ruim en groen woonlandschap. Zeer centraal gelegen, op 10 treinminuten van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi én bij de Vecht. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. In Weespersluis komt nieuw water dat in verbinding staat met de Vecht en drie parken die veel ruimte geven om veilig te spelen, te sporten en te wandelen en fietsen. Het historische centrum van Weesp is op steenworp afstand. Hier wil je wonen!
Aanbod
Lanenrijk 2B3 OOST fase 2
Lanenrijk 2B3 ZUID
Vechtrijk 3B1 fase 5
Waterrijk 5B1 fase 2
Wonen in Weespersluis
Lanenrijk
Lanenrijk heeft een tuinstad karakter, met woningen aan een laan of in een hof, in een parkachtige omgeving. Ontworpen in de Fin de siècle architectuur, een rijk gedecoreerde stijl met binnen-buitenruimtes zoals erkers, serres, veranda’s en loggia’s.
Vechtrijk
Knusse straatjes, statige grachtenpanden en kadehuizen en groene oevers; wonen in Vechtrijk voelt als wonen in een vestingstadje langs de Vecht. Geïnspireerd op de 17e en 18e eeuwse formele en klassieke Hollandse bouwstijl. Een unieke plek in Weespersluis.
Waterrijk
Waterrijk is een rijk van eilandjes waarbij landelijk én eigentijds wonen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Landelijk, waterrijk, ontspannen, robuust, een tikkeltje chique én oer Hollands. We omschrijven de stijl dan ook als ‘Hollands Water’.
Pluktuin Pluk me!
Toen Karen Mulder haar plan om een pluktuin te beginnen in Weesp deelde met Peter en Anne-Marie Hooijer, hoefden zij niet lang na te denken. Slechts een week later begon Karen met de aanleg van de pluktuin op hun boerderij. Haar missie: Weesp en omgeving in bloei zetten. Ze verruilde een jaar of vijf geleden samen met haar man, het drukke Amsterdam voor een groenere omgeving en een huis met een tuin.
Op het moment van schrijven staat de pluktuin vol in bloei en dat blijft niet onopgemerkt, zowel mens als bij hebben de pluktuin volop ontdekt. Karen vertelt: ‘Bloemen zijn gewoon een heel blij product. We proberen steeds meer plantensoorten toe te voegen aan de pluktuin. Alle planten zijn duurzaam gekweekt en gifvrij. En de pluktuin is geheel zelfvoorzienend. Je kunt hier zelf je bloemen plukken, in alle rust, tussen de rondvliegende bijen, met een prachtig weids uitzicht. Daar wordt toch iedereen vrolijk van?'
Tandartsen Weespersluis
De goedlachse tandarts Marijn Wegener uit Amsterdam start met 12 jaar ervaring haar eigen praktijk ‘Tandartsen Weespersluis’. Wachten tot ze haar intrek kan nemen in het nieuwe Gezondheidscentrum Weespersluis wil ze niet, want de inschrijvingen stromen al binnen. Half mei start ze daarom alvast op haar tijdelijke locatie Nieuwstad 60; direct boven Drogisterij Care & Beauty.
Marijn lijkt hier in Weesp al helemaal op haar plek als we elkaar ontmoeten bij De Eendracht op het Groote Plein. ‘Zo voelt het ook,’ lacht ze, ‘en ik bof enorm met deze fijne, tijdelijke locatie.’ Het nieuwe Gezondheidscentrum Weespersluis is nog in aanbouw en opent haar deuren in het najaar van 2024. ‘Met mijn specialisaties in o.a. tandzorg voor jonge kinderen en de nieuwste (doorzichtige) beugelbehandelingen voor volwassenen hoop ik nu alvast een mooie aanvulling te zijn op het huidige tandartsenaanbod in Weesp en omgeving.’
Restaurant Harmsen
Als chefkok/patron Olaf Harmsen eenmaal begint te praten over de passie voor zijn vak, snap je waarom. ‘We maken hier echt alles zelf van de mayonaise tot aan de ragoutvulling van onze beroemde kipkroketjes, die proef ik wel tien keer voordat ie goed genoeg is,’ start Olaf zijn verhaal. ‘Dat is ook onze kracht en die blijft niet onopgemerkt want vanaf de opening was het hier gelijk volle bak.’
Scherpplaats
‘Scherpplaats is geen winkel. Het is een showroom met werkplaats en creatieve ruimte’, Legt eigenaar Andy Verdonk uit. Zijn droom voor een messenwinkel/slijperij is 22 jaar geleden ontstaan. Sinds oktober 2021 heeft die droom een naam gekregen: Scherpplaats'.
Nelis IJssalon
Na het bekende maandje vakantie aan het begin van elk jaar kon eigenaar Jonathan Sas niet wachten om zijn Nelis-ijsdeuren weer te openen. Dat deed hij dit jaar dus gewoon een dagje eerder. ‘Want tja… in 2023 valt er zóveel te vieren.’ Daar willen we natuurlijk alles van weten. Dus op naar het lekkerste én bekendste adres in de Slijkstraat; Nelis IJssalon.
Chido Streetfood Bar
Vanaf station Weesp loop je in een paar minuten naar het centrum en dan valt je blik gelijk op het monumentale pand langs het water waar Chido Streetfood Bar sinds vorig jaar is gevestigd. Dankzij het kleurrijke interieur vol indrukwekkende details schijnt hier altijd de zon en waan je je op vakantie. “Dat is ook precies de bedoeling” laat mede-eigenaar en Weesper in hart en nieren Dustin Rameau enthousiast weten.
Zijn Chido-avontuur was duidelijk ‘meant to be’. Als student werkte Dustin al op deze plek (toen nog De Tapperij) en zijn vrouw ontmoette hij toevallig ook hier. Hoe bijzonder dat Dustin hier samen met ‘bonusvader’ Leo Smeekes en twee andere vennoten zijn horecadroom werkelijkheid zag worden.
Theetuin Bar Blauw
De dag begint rustig bij Bar Blauw. Het terras wordt klaargezet en de geur van verse koffie komt je tegemoet. Een dame stapt naar binnen en vraagt naar de nu al bekende boekweitpannenkoeken. ‘Ik hoorde dat ik hier moest zijn voor een lekker pannenkoekenontbijt. Ik was zo nieuwsgierig dat ik vanmorgen vroeg vanuit Muiden hier naartoe ben gefietst.’
En dat is precies waar Bobby blij van wordt. Mensen verrassen met een gezondere keuze in eten of drinken. ‘Zo geven wij kokosbloesemsuiker bij de koffie in plaats van normale suiker. Dat roept soms vragen op, maar opent vaak een goed gesprek over de natuurlijke producten die wij serveren.’
Wispe bier
Het biermerk Wispe (oude naam voor Weesp) is in 2009 opgericht door Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. Na lang wachten en verbouwen zagen zij in 2020 hun droom uitkomen. In februari opende hun eigen brouwerij met proeflokaal, in de prachtige Laurentiuskerk. Ook vind je hier inmiddels een bierwinkel én de Jeneverstokerij van Anker Jenever. ‘De mooiste brouwerij van Nederland, in het centrum van Weesp.’ Hier geniet je van de ambachtelijk gebrouwen Wispe-bieren met bijpassende gerechten en uitzicht op het brouwproces én op de Vecht.
De Bloemenmand
Voor prachtige bloemen en planten ga je naar De Bloemenmand. Eigenaresse Marije de Mooij-Honders heeft de winkel dertien jaar geleden overgenomen van de vorige eigenaar. Hiervoor heeft ze eerst ruim zes jaar in de winkel gewerkt. Bij binnenkomst waan je je in een geweldige gekleurde oase van bijzondere bloemen en planten. Je vindt hier alleen verse bloemen zodat alle boeketten précies de kwaliteit hebben waar Marije voorstaat. Naast bloemen kun je hier ook terecht voor exclusieve cadeaus, sfeermakers, mooie potten en vazen én mooie kamerplanten. ‘Het is weer helemaal hip en trendy om planten in huis te hebben!’
Petit Clos
Voor persoonlijk advies én lekkere wijnen ben je bij Petit Clos aan het juiste adres. De naam ‘Petit Clos’ staat voor ‘kleine, omheinde wijngaard’ en die naam maakt eigenaar Nick Roselaar waar. ‘Bijna alle wijnen komen van kleinschalige wijnboeren en zijn ecologisch verantwoord, liefst biologisch.’ Nick opende zijn zaak eind 2017 in een monumentaal pandje aan de Nieuwstraat. De wijnliefhebber voelt zich meteen thuis tussen alle wijnkistjes en flessen. Je vindt hier een uitgebreid assortiment wijnen, maar ook bijzondere whisky's en mooie gins. Ook voor andere gedistilleerde dranken kan je hier goed terecht.
Juwelier Hans Luijer
Juwelier Hans Luijer; al bijna 40 jaar een begrip in Weesp. Hans is inmiddels naar de achtergrond, want dochter Danielle heeft de juwelierszaak in 2016 overgenomen. Het is een écht familiebedrijf. Danielles dochter Emma start met de opleiding Juwelier aan de Vakschool in Schoonhoven om in de toekomst de zaak over te nemen. Danielle: ‘We hebben een uitgebreid assortiment: van een briljantcollectie tot horloges en trouwringen. We leveren échte ambacht: we repareren en (ver)maken hier alles zelf. Sieraden, horloges en grote uurwerken. Veel klanten komen al jaren bij ons. Hele generaties: ouders, kinderen en kleinkinderen. In al die jaren bouw je echt een band op.’
WeesperNieuws
André Verheul (50 jaar) is vanaf 2004 tot 2019 hoofdredacteur van het WeesperNieuws én 7 andere huis-aan-huiskranten in de regio geweest. Van Hilversum en Laren tot Muiden en Diemen. Als 17-jarige middelbare scholier begon hij in 1985 bij Radio Weesp. De radiozender werd uitgebreid met een kabelkrant, die doorgroeide naar een maandelijks en uiteindelijk wekelijks nieuwsblad.
Verheul is een selfmade man, die leerde ‘on the job’. Van nature had hij een neusje voor nieuws en nieuwtjes. Hoe kan het ook anders? Met een vader die persfotograaf was voor de landelijke kranten was de dagelijkse actualiteit hét gesprek van de dag in huize Verheul.
In mei 2019 presenteerde hij de avond voor nieuwe Weespers in de City of Wesopa. Het was volle bak. ‘Dat Weesp een enorme uitbreiding krijgt met Weespersluis (ca. 2.750 huishoudens), vind ik positief. Al moeten we er wel voor waken dat Weesp zijn kenmerkende eigenschappen behoudt. De stad heeft deze grote uitbreiding nodig om het winkelbestand en het verenigingsleven vitaal te houden. Het leuke tijdens deze avond was, dat ik het WeesperNieuws helemaal niet hoefde te introduceren. Nieuwe bewoners gebruikten de krant al om bekend te worden met Weesp.’
Niet zomaar een huis-aan-huiskrant
'Het WeesperNieuws is hét dorpsplein van Weesp. Hier lees je alle nieuws en nieuwtjes. Van politiek nieuws, tot leuke columns over bewoners en vrijwilligers én eigen journalistieke artikelen. Wij hebben een redactie met 5 medewerkers die eigen verhalen schrijven. Meer dan een doorsnee huis-aan-huiskrant dus.' Helemaal nu sinds kort online de Extra-service bestaat met 10 extra journalistieke verhalen per week plus een wekelijks portret van een bekende(re) Weesper. ‘Het is een verdere verdieping naast de vertrouwde weekkrant, exclusief voor abonnees.’
‘Het leukste van het werk: contacten met Weespers’
André is een geboren en getogen Weesper. Geboren in de Slijkstraat, de winkelstraat van Weesp, boven de fotowinkel van zijn ouders. ‘We hadden geen tuin, dus de binnenstad van Weesp was ons speelterrein. ’s Zomers zwemmen in de Vecht en ’s winters schaatsen we erop als het kon.’ Veel mensen in Weesp kennen hem. Én schieten hem aan als ze een nieuwtje hebben. ‘Dat is nog steeds het leukste van het werk: de contacten met de inwoners van Weesp. De oude én de nieuwe! Als we iets horen, gaan we er meteen op af. Altijd staat onze radar aan: op het schoolplein, langs de lijn of gewoon tijdens het boodschappen doen.’
Trots op Weesp
Geamuseerd vertelt André dat Weespers flink kunnen mopperen op hun stad. ‘Maar o wee als er iemand anders iets negatiefs zegt, dan staat diezelfde mopperkont op om zijn stad met hand en tand te verdedigen. ‘De afgelopen jaren zijn we, als Weespers, steeds trotser geworden op onze stad. Door Weesp Marketing, maar ook doordat er veel nieuwe bewoners bij zijn gekomen. Zij kijken met een frisse blik en zien de schoonheid van Weesp. Dan kijk je als Weesper ook weer eens opnieuw naar je eigen stad. En denk je bij jezelf: wat is het hier toch mooi!’
Huisartsenpraktijk Vechtrijk
Digna Gooiker en Joost Clemens, samen Huisartsenpraktijk Vechtrijk. Gevestigd in het nieuwe Regionaal Medisch Centrum in Weesp, met veel specialismen onder één dak. ‘Zo kunnen wij bijvoorbeeld makkelijk een gezamenlijk spreekuur organiseren met een specialist van het Tergooi Ziekenhuis.’ Zij hebben een moderne praktijk: ruimere openingstijden om in te spelen op jonge gezinnen met kinderen en ze zijn altijd via e-mail bereikbaar. ‘Wij zijn échte gezinsdokters. Het liefst volgen we families voor langere tijd, zodat we écht een band kunnen opbouwen. Zo houden we het persoonlijk.’
Anker Jenever
Toen molenaar Christian Pfeiffer in 2015 een jeneverrecept in het gemeentearchief tegen kwam, werd een droom geboren: Weesp haar jeneververleden teruggeven. Ooit was Weesp de grootste jeneverstad van Nederland. Geheel volgens het recept uit 1630 ging hij in de keuken drank stoken. Echtgenote Silvia nam de beslissing de spaarrekening te plunderen en zo werd in 2016 Anker Weesp opgericht. ‘We distilleren de Weesper jenever en nu ook Weespermoppenlikeur volgens de ambachtelijke methode, met graan uit onze molen en waar het kan biologisch’.
Bakkerij Cor Mühl
Bakkerij Cor Mühl; al generaties in de familie. Een begrip in Weesp. Overgegaan van opa Cor op vader Cor en nu Cor jr. ‘De hele familie werkte in het weekend in de bakkerij; mijn moeder en zusjes ook. De Weesper moppen én onze krentenbollen verkopen het best. We gebruiken zo veel mogelijk lokale producten; meel van molen De Vriendschap, melk voor onze banketbakkersroom van boerderij De Groene Griffioen en appels ui de boomgaard van Drogenbroek.’
Café Restaurant Aaltje
Jordi Dekker en Gijs Numan, twee horecaondernemers pur sang. Gijs had al twee goedlopende restaurants in Amsterdam, maar samen wilden ze iets groots en nieuws beginnen. ‘De hipheid van Amsterdam hadden we wel gezien’. Het werd uiteindelijk Café Restaurant Aaltje in Weesp. ‘Aaltje is de herberg van de Weesp waar wordt gerouwd, getrouwd en iedereen wel een bekende tegen komt. Met Aaltje wilden we terug naar de ouderwetse gezelligheid mét een ambachtelijke keuken. Fijne Hollandse producten met authentieke smaken zoals in roomboter gebakken hele vis, kalfsragout, draadjesvlees en stoofperen, daar rijdt iedereen voor om!
City of Wesopa
Voorzitter Rob ’t Hart houdt samen met maar liefst 110 vrijwilligers en één betaalde kracht het theater City of Wesopa draaiende. En dat al meer dan 25 jaar! Wesopa werkt veel samen met plaatselijke middenstand, horeca en ‘Weesp marketing’. Niet alleen om het theater, maar ook om Weesp zelf goed op de kaart te zetten. City of Wesopa is ván en vóór Weespers en veel meer dan alleen theater. Weespersluis is de trotse sponsor van City of Wesopa.
Hel’s kitchen
Een kookwinkel zoals Weesp vroeger ook had, maar dan anno nu. Dat ontbrak in Weesp, vond Helma de Boer. In een mooi oud hoekpandje opende ze in april Hel’s Kitchen. Ze verkoopt er ‘kwaliteitsspul’, van mooie serviezen en kookgerei tot lekkere olijfolie en leuke cadeaus. ‘En’, zegt ze, ‘je komt er niet alleen om iets te kopen, maar ook om te proeven én te beleven. Een kookwinkel 2.0 eigenlijk.’
Karin Wesselman Mode
Karin Wesselman, geboren en getogen Weesper, begon 32 jaar geleden in het pand aan de Nieuwstad haar modewinkel. ‘En ik vind nog steeds dat ik de leukste baan heb die er is!’ Ze begon haar carrière in de mode business bij Frank Govers, maar na 8 jaar begon het te kriebelen. Ze wilde haar eigen modezaak. ‘Het is ontzettend leuk en afwisselend werk. Elk seizoen stel ik een nieuwe collectie samen die ik zelf mooi vind, ik doe de styling van de winkel én de etalage en natuurlijk het dagelijkse contact met mijn (vaste) klanten.’
Slagerij van Donk
In 2012 nam Maarten Slagerij Van Donk over van zijn vader Ad. Zijn opa Cornelis begon de slagerij in 1950. Maar de authentieke uitstraling van het monumentale pand dateert al van 1927. Van zijn vader leerde hij het vak. ‘Wij doen alles zelf. Eerder zelfs ook het slachten. Nog steeds het uitbenen en de worsten maken. Ook maaltijden en salades maken we zelf. Grappig detail: de rib- en biefstukken in onze winkel zijn van de koeien in de Bloemendalerpolder! Wij doen namelijk alles lokaal en superdiervriendelijk. Onze kracht is dat we open, eerlijk en ambachtelijk zijn.’
Slijterij Overmars
Meer dan 40 Jaar geleden nam Meta Blüm slijterij Overmars over van haar ouders. Het familiebedrijf middenin het centrum is een begrip in Weesp en omgeving. Mede dankzij een persoonlijke benadering volgens Meta. ‘Zoekt een klant een drankje dat we niet hebben, dan doen we ons best dit te krijgen. Wij bepalen ons eigen assortiment. Daarin zijn we als enige zelfstandige slijter in Weesp echt onderscheidend.’
‘t Weesperplein
Toen hij 18 jaar was, opende Rinze Café-diner ’t Weesperplein. En dat is inmiddels 18 jaar geleden. Sinds 2015 werkt zijn vrouw Nina er ook. Hij is de chef en zij de gastvrouw. ‘Gasten komen voor onze zonnige stadstuin, ons gevarieerde seizoensmenu en onze events. We organiseren jazzmiddagen, wildavonden en op zondag activiteiten voor kids zoals knutselen en koekjesbakken. Én gasten komen voor onze kaaskroketjes, die we samen met stadsboerderij De Groene Griffioen maken. Op speciaal verzoek staan die het hele jaar door op ons menu!’
YogaToday
‘Tsja, ik ben een yogafreak …’ Zo stelt Isolde Zandee zich voor. Ze hing het hectische communicatievak aan de wilgen om haar hart te volgen. ‘Yogales geven voelde meteen als thuiskomen!’ Samen met levenspartner Herman Lankwarden runt ze yogastudio YogaToday. ‘We wilden een yogastudio waar iedereen yoga kan doen en zich thuis voelt. Geen gezweef, gewoon goede yoga.’ Bij YogaToday kun je 10 verschillende yogastijlen volgen van intensief tot meditatief. ‘Oeroude oefeningen verrijkt met inzichten van nu.’
Thuiz Wonen & Lifestyle
Mirjam Nijsen en Kitty Siewertsen, al 20 jaar vriendinnen én schoonzussen, begonnen in 2007 samen met de verkoop van woonaccessoires in de winkel van hun schoonouders. ‘Daar kwamen al snel kleding, tassen en schoenen bij. Voor ons modeagentschap reizen we veel. We zagen de ‘concept store’ al jaren geleden in Kopenhagen. Het idee voor onze eigen winkel was geboren! Met alleen merken met een goede prijs/kwaliteit verhouding, die we zelf mooi vinden!’
TopSkincare
De Organic Beauty Shop en Day Spa van Patty Vos bestond in 2017 10 jaar. En dat vierde ze met een uitbreiding én een verhuizing naar het centrum van Weesp. Een hippe nieuwe spa met een urban look. ‘Ik werk alleen met verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten. Niks chemisch of synthetisch, dat vind ik belangrijk.’ Bij Patty kun je o.a. terecht voor heerlijke gezichts- en natuurlijke epileerbehandelingen en meer. Ook voor cadeaus, zoals lekkere crèmes en (huis)parfums uit Italië. Allemaal organic en fair trade. (De moeite waard om een keer binnen te wandelen!)