Al 75 jaar hét lekkerste adres in Weesp; Nelis IJssalon

Al 75 jaar hét lekkerste adres in Weesp; Nelis IJssalon


Na het bekende maandje vakantie aan het begin van elk jaar kon eigenaar Jonathan Sas niet wachten om zijn Nelis-ijsdeuren weer te openen. Dat deed hij dit jaar dus gewoon een dagje eerder. ‘Want tja… in 2023 valt er zóveel te vieren.’ Daar willen we natuurlijk alles van weten. Dus op naar het lekkerste én bekendste adres in de Slijkstraat; Nelis IJssalon.

Dit jaar valt er bij Nelis veel te vieren. Gestart als banketbakkerij in 1898, begon de vader van Kees Nelis er 75 jaar geleden hun Nelis-ijs te verkopen dat inmiddels ver buiten Weesp een begrip is. De ijs-carrière van Jonathan Sas begon er 25 jaar geleden. Dat beviel zo goed dat hij vijf jaar geleden het ijs-stokje van Kees Nelis overnam. ‘Een logische stap want na zijn opleiding aan de Hotelschool niets zo leuk als dit,’ vertelt Jonathan enthousiast.

Zoveel mensen, zoveel smaken

De vitrine telt maar liefst 36 smaken; allemaal zelfgemaakt op ambachtelijke wijze. ‘De koeien grazen nog net niet achter de winkel,’ lacht Jonathan. ‘Maar we pasteuriseren de melk bijvoorbeeld wel zelf. Onze eerlijke ingrediënten maken dan ook echt het verschil. Zo zorgt het vezelrijke johannesbroodpitmeel voor glutenvrij-ijs en kunnen kids met lactose-allergie gewoon kiezen uit tien sorbetsmaken op vruchtenbasis.’ Gek genoeg is de hardloper nog altijd het ‘gewone’ Nelis-roomijs waar maar liefst acht tot tien bakken per dag van worden verkocht. Op de voet gevolgd door aardbeienijs; nog altijd dé favoriet bij jong en oud.

Van heinde en ver voor ijs op wereldniveau

‘Onze klanten komen van heinde en ver,’ vervolgt Jonathan zijn verhaal. ‘Zo leggen toeristen hun bootje speciaal in de Kom voor een ijsstop bij Nelis en nemen anderen onze ijstaarten zelfs mee op familiebezoek naar Groningen.’ Maar ook aan de Amsterdamse horeca wordt Nelis-ijs verkocht. Want als jouw ijs de tweede prijs wint tijdens de Coppa d’Ora – het WK ijsbereiden in Italië - dan maak je dus echt ijs op wereldniveau. En dat allemaal vanuit de Slijkstraat in Weesp.

De vaste gezichten van het Nelis-ijsteam

‘We doen niet zo gek hoor en blijven lekker gewoon,’ zegt Jonathan bescheiden. Trots is hij natuurlijk wel en dan met name op het personeel dat al jarenlang het vaste gezicht vormt van zijn Nelis-ijsteam. Het succes is dan ook zeker te danken aan het betrokken personeel dat hier vaak al jarenlang werkt. ‘We hebben het gewoon leuk met elkaar en dat merken onze klanten ook. De ijssalon is voor heel Weesp gewoon een gezellige ontmoetingsplek.’

Nelis IJssalon Sluis & Bruggenfeest

Een groot Nelis-jubileumfeest dat komt er niet. Veel liever sponsort Jonathan ook deze zomer het traditionele Sluis & Bruggenfeest van 24 tot 26 augustus a.s. ‘Gewoon een cadeautje terug aan Weesp,’ noemt hij dat. Een groots gebaar dat ieder Weesper-hart vast doet smelten.

Toekomstplannen

Een tweede Nelis-vestiging in Weespersluis? Die komt er voorlopig niet, laat Jonathan tot slot doorschemeren: ‘Want een ijswandelingetje naar het oude centrum; dat moet gewoon zo blijven.’ Plannen voor de toekomst zijn er wel. ‘Volgend jaar gaan we verbouwen om plaats te maken voor maar liefst 48 verschillende smaken.’ Die willen we straks natuurlijk allemaal proeven! Voor nu zijn we dik tevreden met een afscheidsbol Biscotti die zelfs in de maart-vrieskou naar meer smaakt.

 

Geïnteresseerd in wonen in Weespersluis?

Meld je aan voor de nieuwsbrief dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen