Interview met Bobby & Toon van Bar Blauw

Interview met Bobby & Toon van Bar Blauw

Verstopt binnen de oude vestingwal vind je sinds 1986 de theetuin van Weesp. Wat nieuw is, is de heropening van het theehuis onder de naam Bar Blauw. En vernieuwend is het zeker, want Bobby & Toon hebben een mooie missie met het creëren van een gezondere eet- en leefcultuur. 

De dag begint rustig bij Bar Blauw. Het terras wordt klaargezet en de geur van verse koffie komt je tegemoet. Een dame stapt naar binnen en vraagt naar de nu al bekende boekweitpannenkoeken. ‘Ik hoorde dat ik hier moest zijn voor een lekker pannenkoekenontbijt. Ik was zo nieuwsgierig dat ik vanmorgen vroeg vanuit Muiden hier naartoe ben gefietst.’

En dat is precies waar Bobby blij van wordt. Mensen verrassen met een gezondere keuze in eten of drinken. ‘Zo geven wij kokosbloesemsuiker bij de koffie in plaats van normale suiker. Dat roept soms vragen op, maar opent vaak een goed gesprek over de natuurlijke producten die wij serveren.’

Met een achtergrond als gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach heeft Bobby altijd interesse gehad in lokaal, gezond en vitaal leven. Zo las ze over het pop-up restaurant en bedrijf van Toon, waarmee hij kiemgroente terugbrengt in de Nederlandse keuken en besloot hem te benaderen voor een samenwerking. Twee jaar later zijn Bobby & Toon de trotse eigenaren van Bar Blauw, mét een gedeelde missie.

De droom is om van de theetuin in Weesp een ware ‘blue zone’ te maken. Blue zones zijn plekken waar mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld. De ‘geheime’ formule is te vinden in lijstjes op de muur van Bar Blauw, maar eentje kunnen we alvast verklappen: elke dag een glas (natuur) wijn drinken is een belangrijk onderdeel!

Ook beweging en samenkomen komt terug in het concept. Zo organiseert Yoga Today yogalessen in de tuin en organiseert Bar Blauw één keer per maand een groter evenement waar iedereen welkom is. De doelgroep van Bar Blauw is zeer divers: van jonge gezinnen uit Amsterdam tot Weespers die al jaren hun vaste ommetje door de Theetuin maken. Maar ook voorbijgangers op de fiets, boot of supboard weten de groene oase te vinden. Want hoe leuk is het om op een zaterdagochtend in Weespersluis op de boot te stappen en 10 minuten later aan een lekker en gezond ontbijt te zitten bij Bar Blauw in de oude theetuin?

Houdt de Instagram pagina in de gaten voor evenementen en activiteiten bij Bar Blauw.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen