Street bites & smashing drinks bij Chido Streetfood Bar

Vanaf station Weesp loop je in een paar minuten naar het centrum en dan valt je blik gelijk op het monumentale pand langs het water waar Chido Streetfood Bar sinds vorig jaar is gevestigd. Dankzij het kleurrijke interieur vol indrukwekkende details schijnt hier altijd de zon en waan je je op vakantie. “Dat is ook precies de bedoeling” laat mede-eigenaar en Weesper in hart en nieren Dustin Rameau enthousiast weten. 

Zijn Chido-avontuur was duidelijk ‘meant to be’. Als student werkte Dustin al op deze plek (toen nog De Tapperij) en zijn vrouw ontmoette hij toevallig ook hier. Hoe bijzonder dat Dustin hier samen met ‘bonusvader’ Leo Smeekes en twee andere vennoten zijn horecadroom werkelijkheid zag worden. 

Smashing drinks

Bedrijfsleidster Dian schuift ook aan en roept dat ik echt hun wekelijks wisselende Slush moet proberen en schenkt spontaan een Pina Colada én Pornstar Martini in. Ik ben allang blij dat ik niet hoef te kiezen uit de uitgebreide drankenkaart vol spannende cocktails en echte Cubaanse rums. 

Liefde voor Weesp

“We houden van Weesp en zijn oprecht blij met de ontwikkelingen in Weespersluis,” start Dustin zijn verhaal, "hoe jammer zou het zijn als al die leuke, nieuwe mensen voor lunch, borrel of diner op de trein naar Amsterdam stappen. Die houden we natuurlijk veel liever hier in Weesp.” De keuze voor een streetfood-concept is dan ook bewust gemaakt. “Het Weesper horeca-aanbod is al uitgebreid maar deze plek is uniek en gelijk een groot succes. Zeker van de zomer dankzij ons gezellige terras aan het water, middenin het centrum.”

Hier vier je het moment

Door de keukenbrigade wordt een proeverij van lekkere gerechtjes neergezet. Aan gastvrijheid duidelijk geen gebrek bij Chido, wat in Mexicaanse straattaal cool, tof, te gek betekent. Op de kaart een mix van Zuid-Amerikaanse en Aziatische kleinere gerechtjes, zoals je die ook op vakantie tegenkomt. Gerechtjes die je natuurlijk bestelt met een van de bijzondere biertjes uit vrolijke blikjes of een kleurrijke cocktail. “Bij Chido vieren we echt het moment” lacht Dustin. Hier loopt je lunch makkelijk over in de borrel. Kom je liever ’s-avonds, dan starten vanaf 22:00 uur de night vibes met bijzondere drankjes aan de gezellige bar en wie weet binnenkort weer livemuziek in Chido-sferen.

Weesper samenwerking

Hun liefde voor Weesp blijkt ook uit de lokale samenwerkingen. “Zo komen onze wijnen van Petit Clos en ons vlees van Fontijn” vertelt Leo, en dat proef je.. Ik moet helaas de Hollandse regen weer in maar deze kennismaking krijgt binnenkort zeker een vervolg, want die lunch met doorloop naar de borrel, dat lijkt mij wel wat. Goed idee Dustin! 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen