Professionele keukenspullen voor thuis haal je bij Scherpplaats

‘Scherpplaats is geen winkel. Het is een showroom met werkplaats en creatieve ruimte’, Legt eigenaar Andy Verdonk uit. Zijn droom voor een messenwinkel/slijperij is 22 jaar geleden ontstaan. Sinds oktober 2021 heeft die droom een naam gekregen: Scherpplaats'.

Professionaliteit voor thuis
Andy heeft jarenlang als chefkok/ondernemer gewerkt. Eerst met een eigen zaak in Abcoude, vervolgens in Amsterdam. ‘Naast chef ben ik ook culinair adviseur. Dit was voorheen alleen voor horeca en food-industrie, maar de laatste jaren merkte ik dat er thuis ook steeds zwaardere keukens met professionele apparatuur gekozen werden. Zo kreeg ik regelmatig de vraag waar ik de mooie en degelijke pannen vandaan haalde. En dit is steeds verder uitgegroeid. Ik heb verschillende A-merken waar ik mee samenwerk die te vinden zijn in mijn showroom. Maar ik kan ook op verzoek producten voor mensen bestellen die nog een stapje verder willen in de keuken. Je kan bij mij terecht voor verschillende soorten (koks)messen en pannen, maar ook servies en outdoor cooking tools. Zo kan iedereen een stukje professioneel koken in huis halen'.

Barbecue, workshops en meer

De laatste jaren heeft outdoor cooking echt een grote ontwikkeling doorgemaakt. ‘Ik heb jaren barbecue/kamado demo’s gegeven voor verschillende merken. Bij Scherpplaats kan je dan ook terecht voor prachtige outdoor barbecues/Kamado’s en de daarbij behorende houtskool. Maar ik vind het ook belangrijk om educatie te bieden over de producten die ik verkoop. Midden in de zaak staat een groot kookeiland waar ik workshops geef over bijvoorbeeld snijtechnieken en over het outdoor cooking organiseren we een paar keer per jaar in Weesp een workshop ik zie graag dat als je iets aanschaft er dan ook optimaal plezier kan uithalen en dat begint met een stukje basis kennis die we je graag vertellen. Goed materiaal maakt het werken in de keuken een stuk makkelijker en vooral leuker. Dat wil ik graag overbrengen aan mensen'.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen