Weespersluis; de fiets brengt je overal

Weespersluis; de fiets brengt je overal

Hoe verplaats je je tegenwoordig makkelijker dan met de fiets? Zeker in vestingstadje Weesp aan de Vecht met zijn historische binnenstad, gezellige winkels en terrasjes aan het water. Op de fiets naar je werk of met de bakfiets naar school, BSO of sportclubs wordt ook steeds populairder. Waar zijn we in Weesp nog zonder de fiets? We kunnen het ons nu al niet meer voorstellen.

De groene en waterrijke omgeving van Weesp is bij uitstek geschikt om op de fiets te ontdekken. Langs de Vecht richting Utrecht, via Muiden en het Muiderslot naar het IJsselmeer of op ontdekkingstocht richting het Naardermeer, vanuit Weesp(ersluis) zijn deze unieke plekken makkelijk bereikbaar.

Lekker in het zadel

Voor sportieve racefietsers en mountainbikers is Weesp al jarenlang een unieke tussenstop waar het heerlijk neerstrijken is op een van de vele terrassen aan het water. Ook het gerenommeerde Hand-Made - fietsspecialist in de binnenstad - is alom bekend. Hier vind je de meest bijzondere tijdrit- en triathlonfietsen op voorraad. Net als specialistisch advies voor iedere fietsatleet. Een bijzondere zaak om zeker te onthouden.

Gezond én voordelig naar je werk

Dankzij de centrale ligging wint Weesp ook aan populariteit als het gaat om woon-werkverkeer per fiets of e-bike. Zo bereik je binnen drie kwartier het centrum van Amsterdam maar ook Almere en Het Gooi zijn per fiets makkelijk bereikbaar en dus een gezond alternatief voor auto of trein. Wist je dat voor zowel werkgevers als werknemers de fiets van de zaak fiscaal aantrekkelijk is? Reden genoeg om fietsen naar je werk te overwegen; zeker als je binnenkort in Weespersluis komt wonen. Welectric is sinds een jaar in Weesp gevestigd. Voor aankoop en onderhoud van o.a. E-bikes, Fatbikes, E-bakfietsen, E-steps en E-scooters ben je hier aan het juiste adres.

Flexibel op pad met de bakfiets

Uit het straatbeeld is-ie niet meer weg te denken; de bakfiets. Allang niet meer alleen voor jonge gezinnen - want handig voor de kinderen en je boodschappen – maar ook ondernemers stappen steeds vaker over op dit populaire vervoersmiddel dat ook nog eens beter is voor het milieu. Met een elektrische bakfiets leg je met gemak ook langere afstanden af en is er genoeg ruimte voor een onverwachtse picknick in een van de drie heerlijke stadsparken in Weespersluis. Fietsexperts Olivier en Silvan van het net geopende Fietshuys vertellen je graag meer over de veilige voordelen van de (elektrische) bakfiets maar ook voor een gewone stadsfiets óf stoere kinderfiets kun je bij deze fietsexperts op de Nieuwstad terecht.

‘Spring maar achterop’ willen we dus vooral zeggen. Want met zoveel voordelen is het niet zo gek dat fietsen in en rondom Weesp met stip op nummer 1 staat als het om gezond en duurzaam vervoer gaat.

Geïnteresseerd in wonen (én fietsen) in Weespersluis?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod.

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen