Weesp
  Weesp
  Weesp

De vestingstad Weesp is van oudsher een geliefd buitengebied. Onderdeel van de Hollandse waterlinie en gelegen aan de Vecht, is Weesp een stad met een rijke historie. Groot geworden door bier, zeep, brandewijn en chocolade. Gemeten naar het aantal inwoners heeft het stadje meer cafés dan Amsterdam, ook daardoor is Weesp al eeuwenlang een plek van het goede leven.

Weesper gezelligheid

’s Zomers zit je in Weesp heerlijk aan het water, op een terras van een van de vele gezellige restaurant en cafés. Weesp heeft een pittoreske binnenstad, met leuke speciaalzaken, een bijzondere theetuin, de beste ijssalon van Nederland en een intiem (film)theater. 

Scholen

Weesp heeft een groot aanbod basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen (deze laatste ook zonder wachtlijst). In Weespersluis komt een brede basisschool. Weesp heeft twee middelbare scholen, waarvan één het predicaat Excellente School heeft en tweetalig onderwijs aanbiedt. 

Voor kids

In Weesp is het voor gezinnen heel ontspannen wonen. Hier fietsen kinderen al op jonge leeftijd veilig zelf naar school, spelen buiten en zwemmen ’s zomers in de Vecht!

Sportclubs

Weesp is een sportieve stad. Alle sporten die je kunt bedenken, kun je beoefenen in Weesp. Er is een roeivereniging aan de Vecht, een zeilschool, golfbaan, hockeyclub, voetbalclub, zwembad, dansschool en er zijn diverse sport- en yogascholen. 

Watersport

Als je in Weesp woont is het water altijd dichtbij! Gelegen aan de Vecht is het vooral in de zomer een komen en gaan van sloepen en jachten. In Weesp is een aantal kleine pittoreske jachthavens. In Weespersluis komt nieuw water, waar straks volop ruimte is voor sloepen en kano’s, zeilen en andere watersport en recreatie. Ook het strand van Muiderberg is dichtbij met een (kite) surfstrand en een strandpaviljoen.

Local Heroes
Local Heroes