Weesp

Zoek jouw woning

Woningtype

Deelgebieden

Weesp

De vestingstad Weesp is van oudsher een geliefd buitengebied. Onderdeel van de Hollandse waterlinie en gelegen aan de Vecht, is Weesp een stad met een rijke historie. Groot geworden door bier, zeep, brandewijn en chocolade. Gemeten naar het aantal inwoners heeft het stadje meer cafés dan Amsterdam, ook daardoor is Weesp al eeuwenlang een plek van het goede leven.

Pittoreske binnenstad

’s Zomers zit je in Weesp heerlijk aan het water, op een terras van een van de vele sfeervolle restaurants en café’s. Weesp heeft een pittoreske binnenstad, met leuke speciaalzaken, een bijzondere theetuin, de beste ijssalon van Nederland en Wesopa, een intiem (film)theater. Hier vind je alle voorzieningen in Weesp.

Scholen

Weesp heeft een groot aanbod basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. In Weespersluis komt een brede basisschool en een kinderdagverblijf. Weesp heeft twee middelbare scholen, waarvan één het predicaat Excellente School heeft en tweetalig onderwijs aanbiedt. 

Voor kids

In Weesp is het voor gezinnen heel ontspannen wonen. Hier fietsen kinderen al op jonge leeftijd veilig zelf naar school, spelen buiten en zwemmen ’s zomers in de Vecht!

Sportclubs

Weesp is een sportieve stad. Alle sporten die je kunt bedenken, kun je beoefenen in Weesp. Er is een roeivereniging aan de Vecht, een zeilschool, golfbaan, hockeyclub, voetbalclub, zwembad, dansschool en er zijn diverse sport- en yogascholen. 

Watersport

Als je in Weesp woont is het water altijd dichtbij! Gelegen aan de Vecht is het vooral in de zomer een komen en gaan van sloepen en jachten. In Weesp is een aantal kleine pittoreske jachthavens. In Weespersluis komt nieuw water, waar straks volop ruimte is voor sloepen en kano’s, zeilbootjes en andere watersport en recreatie. Ook het strand van Muiderberg is dichtbij met een (kite-)surfstrand en een strandpaviljoen.

Local Heroes

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis en de start verkoop data van de verschillende deelgebieden? Meld je dan hieronder aan voor deze nieuwbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen