Ondernemen

Actueel aanbod

Benieuwd naar wat er op dit moment in verkoop is? Klik hier!

Ondernemen

In Weespersluis komt ook ruimte om te ondernemen. Er komt een voorzieningencentrum en het wordt in beperkte mate mogelijk om een bedrijf aan huis te starten. 

Planning voorzieningencentrum

In de loop van 2024 zal het centrum van Weespersluis worden opgeleverd. In het centrum zijn enkele ruimtes beschikbaar voor winkels en horeca, die nog moeten worden toegewezen. De commerciële ruimtes komen onder de hoede van Lindeman / Caelum Investments. Eerder tekende deze belegger al een overeenkomst met Centrum Weespersluis BV over de exploitatie van de supermarkt.

Om te komen tot een sterk centrumgebied, dat aantrekkelijk is voor bewoners van Weespersluis, is de belegger met name op zoek naar huurders van de commerciële ruimtes die zich richten op verse producten (denk aan een slager, een bakker, delicatessenzaak, bloemen), en een dierenspeciaalzaak, een kantoorboekhandel, een kapsalon, een beautysalon, een aanbieder van personal coaching, en een horecazaak voor daghoreca inclusief diner.
 
Interesse in één van de commerciële ruimtes? Neem dan contact op met Bruce Peters en Thijs Berkvens via alces.admin@ah.nl en vermeld in de e-mail in welke branche je actief bent, wat je (globale) plannen zijn en de bandbreedte van het aantal vierkante meter dat je nodig denkt te hebben. Een korte pitch van maximaal 200 woorden is welkom!

Ondernemen aan huis

Naast het voorzieningencentrum zijn er in Weespersluis méér mogelijkheden voor ondernemers. Er is ruimte om een onderneming aan huis te starten. In dat geval moet wel worden voldaan aan een aantal eisen. Deze staan in het bestemmingsplan, maar we noemen ze nog even:

  • Het bedrijf moet ondergeschikt zijn aan de woonfunctie. Dat betekent dat maximaal 40% van het grondoppervlak van de begane grond van de woning (inclusief eventuele aan- en uitbouwen) gebruikt mag worden als ruimte voor je bedrijf.
  • Het bedrijf moet qua aard, milieubelasting en uitstraling passen in een woonomgeving.
  • Detailhandel en horeca zijn niet toegestaan als bedrijf aan huis.
  • De onderneming/activiteit mag geen onevenredige vergroting van de verkeers- en parkeerdruk veroorzaken. Parkeren dient opgelost te worden op het eigen erf. Als dat niet kan, mag er ook in het openbaar gebied geparkeerd worden door klanten, zolang het niet noodzakelijk wordt om extra voorzieningen (zoals extra parkeerplaatsen) te treffen vanwege het bedrijf.
  • Buiten de woning mogen geen bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, behalve in- en uitladen.
  • Je kunt je bedrijf alleen in een woning vestigen als je ook zelf in het betreffende huis woont.
  • Bed & breakfast is toegestaan (ook op de verdieping), zolang je daar geen zelfstandige woonruimte van maakt. Het uiterlijk van de woning mag niet worden veranderd en je mag maximaal vier gasten tegelijk in de bed & breakfast ontvangen.
  • Reclame aan de gevel mag, maximaal een bord van 0,5 m2 is.

Advies voor thuisondernemers: schrijf je in als belangstellende voor een woning!

Wil je je bedrijf aan huis vestigen, dan is het zaak om je aan te melden als belangstellende voor een woning in Weespersluis. Dat is de eerste stap: het kopen van een woning. je kan je aanmelden als belangstellende via weespersluis.nl/inschrijven.

Bekijk het nieuwe aanbod op deze website.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis en de start verkoop data van de verschillende deelgebieden? Meld je dan hieronder aan voor deze nieuwbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen