Steeds meer leuke winkels in Weesp

Steeds meer leuke winkels in Weesp

Het is zonnig en vroeg als ik cadeauwinkel Boon binnenstap. In een van de pas gerenoveerde panden aan de Nieuwstraat - vlak naast het stadhuis - is Petra Boon haar droomwinkel gestart. Het warme Weesper welkom heeft haar duidelijk goed gedaan en zorgt dat ze zich nu al helemaal thuis voelt.

Het voelde als ‘meant to be’ vertelt Petra. ‘Twee jaar geleden was ik voor het eerst in Weesp en gaf deze stad mij gelijk zo’n fijn gevoel.’ Toen haar baan als accountmanager geen voldoening meer gaf, besloot ze het roer om te gooien. Met hulp van familie én met name van zus Rianne (interieurstylist) konden haar winkeldeuren in juni open. En dat bleef niet onopgemerkt.

Haar pijlers richt Petra op cadeaus voor jezelf zoals bijzondere sieraden, je interieur zoals prachtige vazen en op kinderen. Van leuke broodtrommels en voorleesboekjes tot populaire nagelstickertjes voor elke Weesper prinses.  

‘Mijn assortiment wisselt regelmatig en pas ik graag aan op dat waar behoefte aan is.’ Gezellig contact met de klanten helpt daarbij en vindt Petra dan ook echt belangrijk. 'Hier loopt iedereen makkelijk naar binnen. Van nieuwe Weespersluisbewoners op zoek naar een origineel cadeautje tot oudere Weespers met verhalen over de geschiedenis van haar pand.' Petra geniet er zichtbaar van.

‘Gisteren was ik nog op een beurs om ideeën op te doen en om me te oriënteren op nieuwe merken.’ ‘Kleine lokale bedrijven hebben hierbij mijn voorkeur,’ vervolgt ze haar verhaal. ‘De feestdagen komen er straks weer aan en daarvoor heb ik natuurlijk al veel moois ingekocht.’

Op onze vraag welk origineel cadeau Petra zelf ooit mocht ontvangen, komt ze al snel op de gouden speelkaarten die ze tijdens een vakantie op Curacao van haar familie kreeg. Een stijlvol, klein cadeau voor iedereen. Ze zijn inmiddels uitverkocht maar een set gouden dobbelstenen heeft ze nog wel. Een gouden tip voor alle Weesper spelletjesfanaten.

Voor meer informatie en inspiratie kun je Boon vinden op Instagram.

Slagerij Van Donk

Slagerij Van Donk LR uitsnede

Ik doe nog gauw een inspiratierondje door deze heerlijke cadeauwinkel en moet dan door naar nog zo’n heerlijke zaak aan de Nieuwstraat ‘overbuurman’ Slagerij van Donk waar Maarten van Donk in het monumentale pand van zijn opa het slagersvak leerde van zijn vader. Zelf slachten doen ze allang niet meer maar uitbenen en prijswinnende worsten maken nog wel. Ook voor hun verse maaltijden en salades staat iedere Weesper hier graag in de rij. Hun biefstukken komen van koeien uit de Bloemendalerpolder want Maarten doet alles het liefst lokaal. Zijn kracht is open, eerlijk én ambachtelijk zijn en dat proef je!

Wispe proeflokaal en brouwerij

Wispe Bier LR uitsnede

Met het in 2009 door de broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga opgerichte biermerk ‘Wispe’ (oude naam voor Weesp)  werd nog zo’n bekend Weesper ambacht nieuw leven ingeblazen. Inmiddels is de Wispe bierbrouwerij in de Laurentiuskerk aan de Herengracht een begrip met een bierwinkel, proeflokaal én terras waar je geweldig uitzicht hebt op het brouwproces en op de Vecht.

Proeflokaal Wispe

Ook geinteresseerd in wonen in Weespersluis?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerst op de hoogte wanneer woningen in verkoop gaan. 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen