Bouw centrumgebied Weespersluis officieel van start

Afgelopen vrijdag 2 december 2022 vond in aanwezigheid van Tineke Booij, lid van het dagelijks bestuur van stadsgebied Weesp, de feestelijke start van de bouw plaats van het centrumgebied van Weespersluis. Hier komen de voorzieningen om de nieuwe woonwijk compleet te maken met een Albert Heijn supermarkt, woningen, winkels, een horecagelegenheid, het Gezondheidscentrum Weespersluis en een kinderdagverblijf. Ook komen er 91 huurwoningen.

Centrum van Weespersluis

Het centrum van Weespersluis ligt centraal in het plandeel Vechtrijk en wordt gebouwd in de herkenbare Weespersluisstijl. Met een ‘ontmoetingsplein’ aan een haven en woningen in diverse soorten en maten. De 91 huurwoningen zullen door de Alliantie worden verhuurd. De woningcorporatie is zeer verheugd dat 91 woningzoekenden Weespersluis straks hun thuis mogen noemen.

In het centrum komt een grote Albert Heijn supermarkt, met een winkeloppervlakte van circa 1.800 m² voorzien van het nieuwste format waarbij de nadruk ligt op vers. Daarnaast worden er in het centrumgebied ook kleinschalige winkels, een gezondheidscentrum (met een huisartsenpraktijk, tandarts, apotheek en fysiotherapeut), een brede school en een kinderdagverblijf gevestigd. Verder is op het plein ruimte voor kleinschalige voorzieningen en horeca en is er plek om de auto of fiets te parkeren. Oplevering is voorzien voor zomer 2024.


Aan de zuidkant van het centrum, aan de rand van het Weespersluispark, bevindt zich nu al de Brede School en opent naar verwachting eind 2023 het kinderdagverblijf haar deuren.

Aanbod woningen centrum Weespersluis

Een groot aantal woningen dat rondom het centrumgebied in Weespersluis wordt gebouwd is inmiddels in verkoop gebracht. Meer informatie over het actuele aanbod staat op onze aanbodpagina.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen