Brede School en kinderopvang in Weespersluis

Brede School en kinderopvang in Weespersluis

Donderdag 13 september jl. is het definitief ontwerp voor de Brede School Weespersluis aan omwonenden gepresenteerd. Op de druk bezochte informatieavond in het historische stadhuis van Weesp werd een toelichting gegeven op het ontwerp, de mogelijkheden en de planning.

Tevens hebben de toekomstige gebruikers van de Brede School hun visie op onderwijs en kinderopvang gepresenteerd. De Brede School wordt een aanwinst voor de wijk: een integrale voorziening voor onderwijs, sport en buurt. Gebouwd in de Fin de si├Ęcle-architectuurstijl. De Brede School wordt gasloos en Nul-op-de-Meter; er wordt net zoveel energie opgewerkt als het gebouw en de gebruikers verbruiken. De Brede School wordt ook een gezonde school met lokalen die voldoen aan de eisen voor Frisse Scholen Klasse B. 

De meest actuele informatie over de Brede School in Weespersluis, vind je op de website van de gemeente.

Kinderopvang

In Weespersluis komt, wanneer er voldoende woningen zijn gerealiseerd, ook een centrumgebied met winkels en sociaal maatschappelijke voorzieningen zoals een kinderdagverblijf. De GEM (het consortium van ontwikkelaars) is op dit moment in overleg met het bestuur van de Brede School over een locatie voor een tijdelijke kinderdagopvang voor de periode tot het centrumgebied wordt opgeleverd. In de Brede School komt in de eindsituatie geen kinderdagopvang. Zodra er meer bekend is over wanneer deze definitieve of tijdelijke voorziening voor kinderdagopvang gereed is, lees je dit op deze website. De GEM is inmiddels in gesprek met verschillende partijen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen