FC Weesp groeit

Meer dan 200 mini’s, meidenteams en 35+ voetbal. FC Weesp groeit!

Ron Anches is naast sales manager bij FedEx, lijsttrekker voor D66 en vader van twee kinderen óók nog voorzitter van FC Weesp. Hoe hij dat doet, vertelt hij ons graag. Om in balans te blijven hanteert Ron een methodiek waar skills, effort en attitude centraal staan. ‘Door deze drie toe te passen kun je een heleboel,’ start hij zijn verhaal. Maar duidelijke communicatie draagt ook veel bij. Zo is een volmondig ‘ja’ van Ron ook echt ‘ja’ maar durft hij ook regelmatig ‘nee’ te zeggen.

De kracht van teamwork

Zo stemde Ron pas in met het sponsorvoorstel van Vomar op het moment dat beide partijen het eens waren over het stukje duurzaamheid. De daarop volgende voetbalplaatjesactie van alle jeugdteams van FC Weesp was gelijk een succes. ‘Want als je kinderen hoort zeggen dat ze niet alleen voor hun eigen plaatje sparen, maar ook hun voetbalteam compleet proberen te krijgen, én dat van hun broer, dan geeft mij dat echt enorm veel voldoening,’ vervolgt Ron zijn verhaal.

Samenwerking met KNVB en Ajax

Dat FC Weesp groeit, blijkt wel uit het aantal leden. ‘Vier jaar geleden waren er zo’n 30 kabouters, dat zijn er samen met de mini’s inmiddels 200. In de historie van FC Weesp is dat nog nooit gebeurd en dankzij alle vrijwilligers kunnen we dit goed aan,’ aldus Ron. Het plezier in voetbal blijkt ook uit het aantal ouders dat zich inschreef voor de KNVB-trainersopleiding die dankzij de grote opkomst bij FC Weesp wordt gegeven. En het partnership met Ajax waarin de jeugd centraal staat, zorgt op technisch vlak weer voor een boost.

Van meidenvoetbal tot 35-plus

FC Weesp beschikt zelfs over verschillende meidenteams en ook in de 35-plus teams trainen inmiddels veel nieuwe Weespersluisbewoners met veel plezier op de vrijdagavond.

Ron’s Original

Op onze slotvraag hoe Ron in de toekomst nog meer hoopt te verbinden, deelt hij met ons een van zijn originals: ‘Luisteren doe je met je oor, maar horen doe je met je hart.’

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen