'Ik ben echt een promotor van Weesp'

'Ik ben echt een promotor van Weesp'

Ze zijn er niet geboren en getogen maar als ambassadeurs van Weesp kunnen ze perfect worden ingezet! Yvi en Anthony Parker met hun drie kinderen: Abel (7), Amelie (6) en Phillip (2,5) op hun woonark in het Aquamarin. Ieder restaurant is door hen uitgeprobeerd, elk winkeltje bezocht, scholen en crèches goedgekeurd. Dit zijn Weespers in hart en nieren.

Anthony’s vader had het goed gezien. “Een betonnen casco van zesenhalve meter breed en zesentwintig meter lang die je volledig mag bebouwen: dat is het walhalla onder de woonarken.” De cementen bak waarover makelaar Hans Willemsen Anthony tipte, lag in een rafelrand gebied in het Aquamarin. Anthony: “Het was een ruig gebied, niemand durfde het aan om hier te gaan wonen. Ik kon mijn woning goed verkopen, en dacht: ‘we doen het gewoon’.” De stand van de zon en het uitzicht over het water bepaalde hoe Anthony en Yvi de opbouw ontwierpen. Het was Anthony’s vader die hamerde op een indeling met twee verdiepingen waardoor er meer dan genoeg kamers gerealiseerd konden worden. Anthony: “Ik denk nog regelmatig terug aan het gesprek met mijn vader: ‘moeten we nou echt zoveel kamers maken?’ Nu zijn we dolblij.”

JKF Aquamarin124s LR 002 small 

JKF Aquamarin124s LR 004 small

Na hun studie in het Zuiden van het land en nog voordat ze naar Weesp vertrokken, woonden Anthony en Yvi een tijdje in Almere. Yvi: “Wat ik daar het meest miste was op je fiets naar het stadje. Hier rij ik zo naar de groenteboer, de biologische winkel of de bakker.” Yvi ontdekt steeds meer nieuwe winkeltjes in Weesp. “Er is een conceptstore Puck&Co met topmerken op woongebied én met lekkere koffie. Een superleuke kookwinkel, Hel’s Kitchen en natuurlijk Vity’s BistrotBar.” “Maar vergeet ook de mensen niet die elk op een ander vlak de stad mooi maken”, vult Anthony aan. “Ondernemer Cees van Vliet die na de brand in de kerk van Weesp zorgt dat die kerk in ere wordt hersteld en zijn toren terugkrijgt. Zo’n man zet zich enorm in voor deze stad.”

Los van de stad Weesp waar je heerlijk kunt genieten, doen Anthony en Yvi dat ook met volle teugen op hun woonark. “Als mensen hier komen zeggen ze altijd: ‘het lijkt wel of we hier op vakantie zijn’. En dat ís ook zo! We wonen hier met drie woonarken aan een doodlopende weg waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen zonder dat we bang hoeven te zijn voor het verkeer. Onze kinderen maar ook alle kinderen uit de drive-in woningen aan de overkant kunnen heerlijk vissen, zwemmen en bootje varen.” Met het Gein, de Bussumerheide, de Spiegelplas in Nederhorst den Berg binnen een straal van enkele kilometers, is Weesp de uitgelezen plek om van het heerlijke buitenleven te kunnen genieten. “En om naar Amsterdam te gaan”, vult Anthony lachend aan. “Welke kleine stad heeft een eigen station? Twee haltes met de trein en we zitten in Amsterdam.”

JKF Aquamarin124s LR 014 small

Hoe Yvi de ark zo gezellig heeft gemaakt vertelt ze ons graag: “toen de ark net gebouwd was, wilde Anthony een strak interieur. Dat kon ook, want we woonden hier maar met z’n tweeën. De meubelen die we uitzochten moesten extra groot zijn want in zo’n overdadige ruimte vallen dingen snel weg. Zo leefden we met grote meubels en strakke wanden de eerste acht jaar samen op dit immense woonoppervlak. Nadat de kinderen werden geboren, kreeg ik behoefte aan meer gezelligheid. Je bent ook meer thuis als je kinderen hebt. Ik ben op eigen houtje schilderijen aan de muur gaan hangen. Ik heb een expositiewand voor de kinderen gemaakt waar ze hun mooiste tekeningen kunnen ophangen. Van mij hoeft de ark niet volledig gestyled te zijn. Het lego-dorp staat hier nu al maanden op de keukentafel. We zitten met z’n vijven aan het uiteinde van de tafel te ontbijten. De kinderen willen voor school nog even legoën. Dat moet kunnen vind ik.”

De dorpse sfeer waardoor Weesp een heel persoonlijk karakter heeft, blijft terugkomen in de verhalen van Yvi en Anthony. Yvi: “Als je met een kind boodschappen gaat doen, vragen ze naar de andere twee. Laatst had de biologische winkel een pinstoring; iedereen mocht toen op de pof kopen. Waar kan dat nog? Hier vertrouwen ze erop dat je terugkomt om te betalen.” Maar ook de school en de crèche waar de kinderen van Yvi en Anthony naar toe gaan draagt een meer dan persoonlijk karakter uit. “Phillip zit op kinderdagverblijf Kidswereld aan de Kanaaldijk. Een familie is deze crèche in hun oude boerderij begonnen. Zo’n fantastische plek. De kinderen geven de lammetjes de fles. En je fietst er zo naar toe.”

JKF Aquamarin124s LR 005 small

JKF Aquamarin124s LR 012 small

JKF Aquamarin124s LR 013 small

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen