Leerlingen 3 HAVO Vechtstede College op bezoek bij Weespersluis

Vechtstede College op bezoek bij Weespersluis

Afgelopen week ontvingen we zo’n 90 leerlingen van het Vechtstede College. De leerlingen van 3 HAVO luisterden geïnteresseerd naar wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van een gebied, waarin zowel een woonlandschap als een omvangrijk natuur- en recreatiegebied een plaats krijgen.

Niet alleen heel leerzaam voor de leerlingen maar ook een kans om zich te oriënteren op de vele vakgebieden die een rol spelen bij de tot standkoming van zo’n nieuwe wijk.

Leerlingen krijgen opdracht mee

De leerlingen waren verdeeld over groepen van circa vijftien personen. Niet alleen waren ze op het projectbureau in het stadskantoor te gast, ook op de locatie zelf waren zij van harte welkom. Daar vertelde een deskundige hen meer over grondverbetering en waterhuishouding. Op beide locaties stelden de leerlingen veel vragen en kregen de ontwikkelaars goede feedback van de leerlingen, waarvan er later misschien zelf wel een aantal in Weespersluis zal gaan wonen! Aan de hand van de informatie die zij hebben gekregen, gaan de leerlingen van het Vechtstede College nu zelf aan de slag. De opdracht: ontwerp het centrumgebied van Weespersluis. 

Wordt vervolgd!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen