Nog drie enthousiaste ondernemers voor Gezondheidscentrum Weespersluis

Er zijn inmiddels zeven enthousiaste ondernemers voor het Gezondheidscentrum Weespersluis gevonden. In dit artikel maak je kennis met ze.

Inmiddels hebben zich nog meer enthousiase ondernemers voor het Gezondheidscentrum Weespersluis gemeld. In dit artikel maak je kennis met deze zeven ondernemers, die gelijk de eerste ondernemers aan het plein in het ‘centrum’ van Weespersluis zijn: Fleurique Franke (huisarts), Digna Gooiker en Joost Clemens (huisartsen), Jorik van Toorenburg (o.a. fysio- en ergotherapeut), Katja van Oirschot (apotheker), Marijn Wegener (tandarts), Isa Thie (logopedie) en Mark Lemm (podotherapie). Samen vormen zij Gezondheidscentrum Weespersluis. Op de nieuwe website www.gezondheidscentrumweespersluis.nl kan je je nu al aanmelden voor een plek in één van de praktijken.

Dat ze er allemaal zin in hebben, spat er van af. Ze zijn zeer enthousiast en kunnen niet wachten om hun intrek te nemen in het nieuwe gezondheidscentrum middenin de levendigheid en reuring van Weespersluis. De mooie plek, aan het plein in het ‘centrum’ van Weespersluis waar ook de andere voorzieningen komen, zoals bijvoorbeeld de supermarkt, is zeer centraal. Mensen helpen, dat is de voornaamste drive van deze ondernemers. Ze bieden straks uitstekende multidisciplinaire zorg, centraal onder één dak.

Energie, gezamenlijk doel en visie

Wat ze met elkaar gemeen hebben, is hun energie, gezamenlijke doel en visie. Uiteraard leggen ze hun eigen accenten, maar allemaal willen hun bezoekers en patiënten op een warme en persoonlijke wijze welkom heten in het nieuwe centrum. Het interieur wordt fris en modern, zodat je je bij wijze van spreken al beter voelt als je binnenkomt. Daarbij bieden ze écht een luisterend oor en zijn ze bezig met vernieuwing in de zorg. Dit laatste betekent dat ze vooruitstrevend zijn als het gaat om efficiëntie, de nieuwste apparatuur inzetten en gebruik maken van de allernieuwste technologische ontwikkelingen en apps voor bijvoorbeeld het meten van de vooruitgang van hun patiënten. 

Meld je al aan voor één van de praktijken

In 2024 gaat het Gezondheidscentrum Weespersluis open. Maar je kunt nu al terecht bij alle zeven. Huisartsenpraktijk Vechtrijk en Logopedie De Spraakwinkel zijn nu gevestigd op de Korte Muiderweg 2a, Huisartsenpraktijk Franke en OREC zijn gevestigd op een tijdelijke locatie van Gezondheidscentrum Weespersluis aan het Lijsbet Eelantsplein 1 en men kan nu naar Apotheek Ballintijn en Apotheek Veldsema. Tandartsen Weespersluis is met haar tijdelijke locatie gevestigd op de Nieuwstad 60, boven de Care & Beauty drogist. En podotherapie Beld zit tijdelijk bij One Fitness Weesp op de Hogeweyselaan 227.

De zeven zorgaanbieeders in Weespersluis

Graag stellen Fleurique Franke, Digna Gooiker en Joost Clemens, Jorik van Toorenburg, Katja van Oirschot, Marijn Wegener, Isa Thie en Mark Lemm zich aan je voor:

Fleurique Franke van Huisartsenpraktijk Franke

Fleurique Franke van Huisartsenpraktijk Franke is enthousiast over Gezondheidscentrum Weespersluis. Zij is al 14 jaar huisarts in Weesp en kijkt uit naar haar nieuwe praktijk (die Huisartsenpraktijk Weespersluis gaat heten). ‘Het is heel erg leuk dat er verschillende disciplines op hetzelfde adres komen. Hierdoor kunnen we complete zorg bieden aan de bewoners van Weespersluis.’ Fleurique kijkt ook uit naar de onderlinge samenwerking met haar nieuwe ‘collega’s. ‘We hebben allemaal onze eigen identiteit en aanpak, maar we gaan er allemaal 100% voor om de allerbeste zorg te bieden. Doordat we in hetzelfde pand zitten, hebben we korte lijntjes.’

Digna Gooiker en Joost Clemens van Huisartsenpraktijk Vechtrijk

Huisartsenpraktijk Vechtrijk is al sinds maart 2019 gevestigd bij de wijk Weespersluis. Nu al aan de rand van de wijk in het Regionaal Medisch Centrum, vlak bij het station. Maar als vanzelfsprekend straks in het nieuwe gezondheidscentrum Weespersluis, in het hart van de wijk. Al veel nieuwe bewoners schreven zich de afgelopen jaren in bij de praktijk, die zich focust op de nieuwe bewoners en hun veelal jonge gezinnen. Vriendelijke omgang, laagdrempelig, goede huisartsenzorg met een vaste huisarts die de patiënten graag leert kennen.  Als huisarts is samenwerking met de andere zorgverleners in Weesp vanzelfsprekend. We kijken uit naar de verhuizing naar het nieuwe gezondheidscentrum in het hart van de wijk! 

Jorik van Toorenburg van OREC

Jorik van Toorenburg van OREC kijkt uit naar het nieuwe Gezondheidscentrum Weespersluis. OREC heeft zich in 25 jaar gespecialiseerd in het behandelen van mentale en fysieke klachten door multidisciplinaire behandelingen, een resultaatgerichte combinatie van onder meer fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtetiek, psychologie, leefstijl coaching en podologie. Hierdoor zit samenwerken onder één dak in het karakter van OREC. ‘We kijken er naar uit, om met alle zorgverleners en expertises in het Gezondheidscentrum Weespersluis hoogwaardige zorg op maat aan te bieden en maken graag kennis met de bewoners van Weespersluis!’

Katja van Oirschot van Apotheek Weespersluis

Ook Katja van Oirschot van Apotheek Weespersluis heeft zin om te verhuizen naar Gezondheidscentrum Weespersluis. Ze is al 21 jaar apotheker in Weesp en vindt het leuk om straks de nieuwe bewoners van Weespersluis te leren kennen én te ondersteunen. Katja denkt ook graag mee met de nieuwe generatie: zo is het straks mogelijk om zeven dagen per week, dag en nacht je medicijnen op te halen in een speciale automaat. ‘Ik snap dat het soms een uitdaging kan zijn om overdag je medicijnen op te halen. Op deze manier willen wij het de bewoners makkelijker maken.’

Marijn Wegener van Tandartsen Weespersluis

Marijn Wegener van Tandartsen Weespersluis is met haar praktijk een mooie aanvulling voor het gezondheidscentrum. Ze is al ruim 11 jaar aan het werk als zzp tandarts in verschillende praktijken. Een eigen praktijk vanaf de grond opbouwen in een nieuwe wijk is een lang gekoesterde ambitie die binnenkort werkelijkheid wordt. Tandartsen Weespersluis zal een praktijk worden waar het vertrouwd voelt om te komen, met vaste gezichten voor haar patiënten en persoonlijke aandacht. Alle specialisaties zullen in huis worden aangeboden. Marijn kijkt er naar uit om de bewoners van Weespersluis te leren kennen en te verwelkomen in haar praktijk.

Isa Thie van Logopedie De Spraakwinkel

Ik kijk ernaar uit om onze praktijk Logopedie De Spraakwinkel een plek te geven binnen het Gezondheidscentrum Weespersluis, waar samenwerken een speerpunt is. Ik woon zelf sinds 2017 in Weesp en werk samen met mijn collega Martha Helmerhorst met veel plezier in onze praktijk in Wormer. Ik vind het een uitdaging om een geheel nieuwe start te maken in een nieuwe wijk in mijn eigen woonplaats. In onze praktijk behandelen wij kinderen en volwassenen met problemen met spraak, taal, mondmotoriek en stem en met problemen door niet-aangeboren hersenletsel (beroerte, trauma, ziekte van Parkinson en Huntington). Het komende jaar gaan we alvast 1 dag per week starten in Weesp.

Mark Lemm van Podotherapie Beld

Mark Lemm, van Podotherapie Beld heeft er veel zin in om aan de slag te gaan in Gezondheidscentrum Weespersluis. Zowel zakelijk als privé heeft het leven van Mark altijd in het teken van sport en gezondheid gestaan. Mark is dan ook al 11 jaar werkzaam in het vak. Eerst als fysiotherapeut en sinds 2018 als registerpodoloog. Klachten in de onderrug, bekken, knieën, enkels en voeten kunnen allemaal voortkomen uit een verkeerde stand of afwijkend functioneren van de voet. Binnen het centrum richten wij ons op het behandelen van deze klachten om zo snel mogelijk weer pijnvrij en optimaal te kunnen bewegen. Podotherapie Beld kiest voor een actieve benadering in de behandeling van de cliënt. Samenwerking met andere specialisten speelt hierin een belangrijke rol om de cliënt zo optimaal mogelijk te helpen. In Gezondheidscentrum Weespersluis wordt dit mogelijk. Met de verjonging in de wijk zien we ernaar uit om iedereen weer pijnvrij te kunnen laten functioneren en sporten en naar een hoger niveau te krijgen. Mark kijkt er naar uit om te starten in Gezondheidscentrum Weespersluis om iedereen van jong tot oud weer pijnvrij en optimaal te laten functioneren en sporten. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen