Boekhandel Pezzi Pazzi: ‘gekke, unieke stukken’

Pezzi Pazzi pand


In Weesp kom je de leukste ondernemers tegen. Elke maand lichten we er een paar uit. Deze week boekwinkel Pezzi Pazzi, de ambachtelijke Anker Jeneverstokerij en het yoga-aanbod van YogaToday.

Boekhandel Pezzi Pazzi: ‘gekke, unieke stukken’

Een stad zonder boekhandel, dat kan gewoon niet. Juist daarom besloot de half Italiaanse Angelique Salvaggio drie jaar geleden dat Weesp er weer een moest krijgen. Al droomde ze zelf als kind niet van een eigen boekhandel, er enthousiast over vertellen kan Angelique zeker.

‘Plezier in lezen staat voorop, boeken zijn uniek en voor iedereen is er altijd een geschikt boek te vinden,’ start ze haar verhaal. Dit was gelijk ook het uitgangspunt voor de naam ‘Pezzi Pazzi’ dat in het Italiaans ‘gekke, unieke stukken’ betekent.

Volgend jaar gaat Angelique zelf in Weespersluis wonen. Dat ook nieuwe inwoners van Weesp ‘Pezzi Pazzi’ inmiddels weten te vinden, blijkt wel uit het succes van haar kraamcadeau-actie waarbij er voor elke pasgeboren baby een sfeervol prentenboek klaarligt. Een sympathiek gebaar om zo haar gezellige winkel in de Slijkstraat te laten ontdekken.

Maar ook via de website kun je, dankzij de samenwerking met Libris, bij ‘Pezzi Pazzi’ echt alle boektitels bestellen die je maar wilt en worden deze binnen 1-2 werkdagen mooi ingepakt en zelfs bezorgd in Weesp. Zo steun je deze lokale winkelier dus ook online.

Naast kinderboeken staan de planken vol met de nieuwste literatuurtitels, cadeau- en ‘coffee table’ boeken en zijn er zelfs educatieve smartgames te koop als ideaal cadeautje voor een kinderfeestje. Ook van verschillende schrijvers uit Weesp heeft Angelique de boeken in haar assortiment opgenomen.

We raken niet uitgepraat maar willen tot slot natuurlijk wel weten wat haar eigen favoriete boektitel is. Dat blijkt lastig kiezen, maar waar ze zich vroeger kon verliezen in de beroemde boeken van Thea Beckman heeft het recente debuut ‘Victor’ van Judith Fanto over een Weens-Joodse familiegeschiedenis recent haar boekenhart veroverd.

Zeker een keer binnenlopen dus, bij deze boekenfanaat én toekomstige Weespersluis-bewoonster.

 Anker Jenever LR uitsnede

Anker Jenever

Een goed boek lees je natuurlijk met een lekker drankje. Laat Weesp naast zijn eigen Wispe bier nou ook z’n eigen jenever hebben. Volgens een Weesper recept uit 1630 stookte Christian Pfeiffer in 2016 samen met zijn vrouw Silvia op ambachtelijke wijze zijn eerste Anker jenever. Inmiddels zit hun stokerij net als de Wispe brouwerij in de Laurentius Kerk waar het assortiment is uitgebreid met Weespermoppenlikeur en Weesp gin. Bekijk hier hun assortiment.

 

Yogatoday uitsnede

YogaToday
Dat je in Weesp ook op andere manieren lekker kunt ontspannen blijkt wel uit het succes van YogaToday. Met twee vestigingen waaronder de prachtig gerenoveerde Laurentiuskerk kan iedereen uit Weesp en omgeving hier meerdere yogastijlen beoefenen van intensief tot meditatief. Hoe yoga het hart veroverde van oprichtster Isolde en haar partner Herman lees je hier.

Ook geïnteresseerd in wonen in Weespersluis?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief dan ben je altijd als eerste op de hoogte als woningen in verkoop gaan.

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen