Speeltuin Don Bosco is weer open!

Speeltuin Don Bosco is weer open!

Het is lente en daarom is Speeltuin Don Bosco weer open. Deze speeltuin biedt gegarandeerd een leuke middag voor (jonge) gezinnen in Weesp. Met uitdagende speeltoestellen waarop de kinderen kunnen klimmen en klauteren, is er meer dan genoeg te beleven voor urenlang speelplezier. En ouders zitten lekker ontspannen aan één van de picknickbanken. Dus laat de lentezon maar komen.

 

Bijna 70 jaar een begrip in Weesp

Vraag een gemiddelde Weesper naar het leukste speeluitje voor jonge kinderen in Weesp. Grote kans dat het antwoord is: ‘Speeltuin Don Bosco!’ Al sinds de jaren ’50 vermaken jonge Weespers zich hier. Dit jaar heeft de speeltuin een ware metamorfose ondergaan. Omdat deze de laatste jaren meer werd bezocht door ouders met jonge kinderen en minder met kinderen tussen 8 tot 12 jaar oud. Het bestuur van Don Bosco vond dat daar verandering in moest komen. En dus werd er een mooi plan opgesteld, in samenspraak met broers Nyck (11) en Teun (9), twee vaste bezoekers van de speeltuin.

Nieuwe uitdagende speeltoestellen

Met de inbreng van de broers ging het bestuur van Don Bosco met haar vrijwilligers aan de slag. Zij hebben de afgelopen tijd geld ingezameld voor nieuwe speeltoestellen. En het harde werken is beloond! Zo is er een metershoge schommel, een heus Ninja-parcours, een waterpomp én een klimpark gekomen. Met deze vernieuwing hoopt Fokko Hooijer, voorzitter van het bestuur, dat de kinderen tussen 8 en 12 jaar oud ook genoeg uitdaging vinden om te blijven komen. ‘Speeltuin Don Bosco is een laagdrempelige speeltuin voor alle Weespers. Dat is altijd zo geweest en dat willen we in de toekomst ook graag zou houden.’ Nu is Don Bosco ook weer een heerlijke plek voor de wat oudere kinderen, die zich hier nu helemaal kunnen uitleven.

Vrijwilligers gezocht!

Speeltuin Don Bosco draait volledig op vrijwilligers. Van het (dagelijkse) onderhoud tot het runnen van het winkeltje waar je de zomerse dag afsluit met een heerlijk ijsje. ‘Het team bestaat uit een enthousiaste groep ouders, ook uit Weespersluis, die een bijdrage leveren aan deze actieve speeltuin én aan Weesp’, zegt Hooijer. ‘Nu zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vele handen maken licht werk, dus geef je op!’, besluit Hooijer. Dus heb jij af en toe een middagje vrij om de speeltuin én de kinderen te helpen? Meld je dan aan via de website van Don Bosco.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen