Weesperhout in Waterrijk 5B1: ultiem natuurlijk wonen in een houten villa

Weesperhout in Waterrijk 5B1: ultiem natuurlijk wonen in een houten villa

Op een eigen schiereiland in Waterrijk, omringd door het water van de Gouw, wordt Weesperhout ontwikkeld door ontwikkelcombinatie BPD/Van Erk. Hier worden 16 stijlvolle houten villa's gebouwd, zowel twee-onder-een-kapwoningen als vrijstaande villa's. Deze woningen zijn uniek omdat ze de eerste houten woningen in Weespersluis zijn. Dit najaar start de verkoop van Waterrijk 5B1 (Weesperhout).

Op deze prachtige plek in Weespersluis kunnen de bewoners straks dagelijks genieten van het buitenleven, de wisselende seizoenen en het gevoel van ultieme vrijheid. Dichter bij de natuur leven kan niet. Heb je nog je vraagtekens bij het wonen in een houten huis? Wij zetten graag de 5 voordelen van houtbouw voor je op een rij.

  1. Meer geluk, minder stress

Vele onderzoeken wijzen uit dat alleen al het zicht op hout én houtnerf een positief effect heeft op mensen: het zorgt voor meer geluk, vermindert stress, bevordert beweging, vitaliteit, creativiteit en zorgt voor meer welzijn. Tel hier de grote raampartijen in de Weesperhout villa’s, met zicht op natuur en water, nog bij op én de hoeveelheid daglicht die hierdoor letterlijk het huis instroomt. Dat is leven in een woning waar de grenzen tussen binnen en buiten letterlijk vervagen.

  1. Een woning die ademt is een gezondere woning

Alle villa’s in Weespershout zijn ‘damp open’ gebouwd: lucht en vocht kan van binnen naar buiten, waardoor de luchtvochtigheid zeer constant is. De villa’s hebben als het ware ademende wanden. Het damp-open bouwen zorgt ook nog eens voor beter werkende isolatie: warmte wordt vastgehouden door de wanden en trager afgegeven. Doordat de villa’s zijn gemaakt van biobased materialen en volledig circulair zijn, nemen ze CO2 op in plaats van het uit te stoten en bevatten ze ecologische isolatie. Dat maakt de villa’s goed voor het milieu én voor haar bewoners.

Weesperhout uitsnede kopie

  1. Houtbouw duurzaam? Jazeker

Je vraagt je wellicht af: bomen kappen voor houten woningen, dat is toch niet duurzaam? Toch wel! De bomen die voor Weesperhout zijn gebruikt, worden in Finland duurzaam beheerd, dat is bij wet geregeld. Alle gekapte bomen – en meer – worden direct weer aangeplant. De villa’s in Weesperhout zijn daarnaast energieneutraal. Dat wil zeggen dat net zoveel energie wordt opgewekt als wordt verbruikt (uitgegaande van gemiddeld verbruik). Om deze energieneutraliteit te behalen, bevatten de woningen triple glass waar nodig en PV-panelen op het dak. Voor het verwarmen en koelen van de woning wordt gebruik gemaakt van een bodemwarmtepomp. In de winter behaaglijk warm en in de zomer heerlijk koel.

  1. Sneller af en aanpasbaar

Het bouwen van de 16 houten villa’s in Weesperhout gaat twee keer zo snel als het bouwen van een vergelijkbaar aantal traditionele stenen villa’s. Dat komt onder meer doordat de houten onderdelen vooraf in de fabriek zijn geproduceerd en onder alle weeromstandigheden in elkaar kunnen worden gezet. Ook heeft een houten woning oneindige mogelijkheden voor de indeling, omdat het weinig dragende binnenwanden heeft. Zo kan er eindeloos gevarieerd worden in de indeling, omdat je wanden kunt doorbreken en verplaatsen. Dit maakt een houten woning geschikt om er in alle levensfases te wonen.

  1. Oneindige levensduur, mits goed onderhouden

Uiteraard vraagt hout om meer onderhoud dan steen. Daar kunnen we niet omheen. Maar we kunnen met zekerheid stellen dat het een misvatting is dat een houten huis veel onderhoud vraagt. Voor de villa’s in Weesperhout is gebruik gemaakt van de beste klasse vurenhout. Het hout moet iedere 5 jaar geschilderd worden, om het te beschermen tegen weersinvloeden. Als je hier een beetje zorg en aandacht aan besteedt, dan is de levensduur van een goed onderhouden houten woning oneindig. Wist je dat in het geval van brand een houten huis ook veiliger is dan een stenen huis? De palen van de villa’s zijn van behoorlijke dikte waardoor ze minder snel doorbranden dan de stalen constructie van een stenen huis. 

Benieuwd naar wat er op dit moment in verkoop is in Weespersluis?

Klik hier voor het actuele aanbod

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen