Zo ziet de Brede School in Weespersluis er straks uit

Zo ziet de Brede School in Weespersluis er straks uit

In de eerste fase van Lanenrijk komt een brede school voor zo'n 1.000 leerlingen. Ook komt er een sporthal. De winnende ontwerpvisie voor de school is van de hand van KOW architecten uit Amsterdam. De gemeente en de 3 betrokken schoolbesturen vonden het ontwerp van KOW qua architectuurstijl het best aansluiten bij Weespersluis.

In de brede school komt een basisschool onder het bestuur van de ASKO (Amsterdamse Stichting voor Katholiek Onderwijs) en een onder het bestuur van Stichting Spirit in samenwerking met Talent Primair (Stichting Basisonderwijs Gooi- en Vechtstreek). Drie partijen met al een school in Weesp. De ASKO organiseert de Jozefschool en Stichting Spirit in Weesp De Terp, de Van der Muelen-Vastwijkschool en Brede School Kors Breijer. Basisschool De Triangel is een school van Talent Primair. 

Kinderopvang

Naast de scholen en een sporthal komen er in of nabij het gebouw ook buurt- en kinderopvangvoorzieningen. Sportverenigingen gebruiken de sporthal buiten schooluren. 'We willen met alle betrokken partijen de samenwerking opzoeken, om met elkaar het complex zo goed mogelijk te benutten', zegt Jules van Brecht (Talent Primair). 

Tijdelijke locatie

Naar verwachting opent de nieuwe school in 2020/2021 zijn deuren. Vooruitlopend daarop wordt in 2018 een tijdelijke schoollocatie geopend aan de Papelaan, voor de leerlingengroei vanuit de nieuwbouwlocaties Weespersluis en ook Leeuwenveld. Op termijn verhuizen de kinderen van deze tijdelijke locatie naar de nieuwe locatie in Weespersluis.  

Wil je ook wonen in Weespersluis?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan weet je als eerst wanneer de volgende woningen in verkooop gaan!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen