Zomervakantie in Weesp

Zomervakantie in Weesp

’s Zomers is het in Weesp heerlijk toeven op of aan het water. Strijk neer op een van de terrassen aan de Vecht. Of ontdek Weesp vanaf het water en vaar over de Vecht met een sloep, kano, fluisterboot of sup. In deze blog delen we zomerse activiteiten in Weesp. 

Sfeervol centrum

De omgeving van Weesp is prachtig; machtige forten, prachtige fiets- en vaarroutes en natuurlijk de sfeervolle historische binnenstad. Sinds maandag 1 juni zijn de terrassen weer geopend, met extra ruimte om aan alle RIVM-maatregelen te voldoen. Met mooi weer geniet je hier van het uitzicht over het water en de voorbijvarende boten. Maak je bezoek aan Weesp compleet met een ijsje van Nelis’ ijssalon, de beste ijssalon van Nederland.

Historisch Weesp

De vestingstad Weesp is van oudsher een geliefd buitengebied. Onderdeel van de Hollandse waterlinie en gelegen aan de Vecht, is Weesp een stad met een rijke historie. In Weesp vind je maar liefst twee forten. Fort Uitermeer is eind 19e eeuw gebouwd ter bescherming van Amsterdam. Op het terrein van dit fort vind je Paviljoen Uit & Meer. Hier zit je met mooi weer heerlijk aan de Vecht, met uitzicht op torenfort Uitermeer. Op het terrein van fort Uitermeer vind je ook het sfeervolle Plofhuis Hier kunnen kinderen leren boogschieten én vind je een gave family escaperoom. Ideaal voor de minder zonnige dagen!

Weesp vanaf het water

In Weesp is het water altijd dichtbij. Gelegen aan de Vecht, komen veel sloepen en jachten in de zomer door Weesp. Maar ook voor de echte watersporter is hier voldoende te beleven! Huur bijvoorbeeld een kano of sup of een sloep en geniet van een middagje op de Vecht. En wanneer je vanuit Weesp een rondje naar Amsterdam vaart, passeer je ruim 30 bruggen. 

Foto's met dank aan Wil Oudshoorn.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Weespersluis? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Voorletters *
Wat zijn de voorletters van uw naam?
Tussenvoegsel
Achternaam *
Vul uw achternaam in
E-mail *
Op welk e-mailadres kunnen we u bereiken?
Plaats
Wat is de plaatsnaam van uw adres?
Versturen